Mehmet Özgül

Sneijder ve Arkadaşları

01 Mayıs 2015 Cuma

Kupada final yaklaşınca takımlar 2. maç için avantaj sağlayacak en ideal kadroyla mücadele eder. Sivasspor deplasmanda olmasına rağmen ofansif bir kadroyla sahadaydı. Nitekim 9. dakikada Melo’nun rakip yarı alanda kaptırdığı toptan sonra çabuk karşı atakta savunmanın topyekûn hatasında Utaka’yla golü attı. Galatasaray golden sonra Yasin ve Bruma’nın ataklarıyla baskı kurdu. Birçok pozisyonun ya önünde ya ortasında ya da bitiminde Sneijder var. Sabri’nin sol ayağıyla attığı golde olduğu gibi. 3 dakikada 2. gol. Yine Sneijder başladı, Melo bitirdi.
Maçın en ilginç anı 49. dakikada yaşandı. Sneijder’in ara pasında Umut gole giderken İbrahim pozisyonu önledi. Dönen topta Burhan, Muslera’dan sıyrıldı, direkten dönen topu Utaka dışarı attı. Bu, turun kaderini değiştirebilecek pozisyondu.
Yasin ve Bruma’ya Sabri ve Olcan iyi destek verince kanatlar işlerlik kazandı. Bu da takımın sahaya yayılışını ve pas tercihlerini kolaylaştırdı. Dolayısıyla Galatasaray son dönemin bence en iyi maçını oynadı. Sneijder frikikten, Selçuk penaltıdan farkı 3’e çıkardı. İkinci maç için önemli avantaj yakaladı. Bütün oyuncular iyi oynadı. Sivrilen Sneijder oldu. Semih eski günlerine dönmüş izlenimi verdi. Chedjou’yla uyumu iyiydi. Sabri güzel golü ve penaltı yaptırmasıyla skoru etkiledi. Bu oyun gelecek için bana umut verdi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları