Oğuz Tongsir

Muhafız Alayı

21 Aralık 2011 Çarşamba
\n\n\n

Muhafızgücü, sporun askerdeki yuvasıydı. Halterci, yüzücü, voleybolcu... Hangi milli sporcu silah altına alınırsa, askerliğini Çankaya Köşkündeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında, daha doğrusu Muhafızgücünde tamamlardı. Ta ki 90lı yıllara kadar... O tarihte zamanın Cumhurbaşkanı Kenan Evren bu sporcu yuvasının kapısına kilit vurunca içim cız etmişti... Demek ki artık hiçbir sporcu koşa koşa askere gitmeyecekti. Halterci Mehmet Suvar, yüzücü Ahmet Sulu, voleybolcu Ercan Esinduy gibi isimler teker teker gözümün önünden geçmişti. Evren’in Muhafızgücünü kapatması, amatör spora vurulan en büyük darbelerden biriydi...

\n

Aradan yıllar geçti, Muhafız Alayı geçtiğimiz günlerde bir darbe daha yedi! Bu defa Evrenden değil hükümetten... Alınan bir kararla, TBMMyi koruyan Muhafız Alayı taburu sessiz sedasız görevden alındı, yerine polis getirildi. Mehmetçik artık Meclisi beklemeyecekti.

\n

91 yıldır süre gelen bir gelenek bozuluyor, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli değerlerinden biri daha ayaklar altına alınıyordu.

\n

Hepsini bir kenara bırakın, Atatürkün miraslarından biriydi tarihe gömülen...

\n

Muhafızgücü... Muhafız Alayı...

\n

Cumhuriyetin hatırası... Askerlik anılarım...

\n

Elveda!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları