Gerçek Suç İnsan Olmamak!

11 Ağustos 2011 Perşembe
\n

\n

Suçumuz İnsan Olmak”...

\n

Genç yaşımda yazdığım bir roman... Birkaç kez basıldı. Filmi yapıldı. Oyun olarak radyolarda yayınlandı.

\n

TDK Roman Ödülünü kazandı.

\n

Bir umutsuz aşk öyküsüydü.

\n

Suç, insan olmak mıdır? Benim romanımdaki suç, doğrusu hiçbir şeydi. Bir aldanış, bir yanılış, sonunda düş kırıklığı...

\n

Ya şimdi?..

\n

Gerçek bir Suçumuz İnsan Olmakı yeniden yazmalı. Hem de adını değiştirip Suçunuz İnsan Olmakdiye...

\n

Tutuklu generallerin sayısı elliye varmış!.. Değişik rütbelerdeki askerlerle birlikte topu üç yüzü buluyor... Bu gidişle daha da artacak...

\n

Anlamıyorum, anlamak istemiyorum, soruyorum:

\n

İrtica denen, insanları yozlaştıran, uyuşturan, aldatan, yanıltan, iyiyi kötüyü ayırtabilen insan olmaktan çıkaran bir gericilik akımından yana olmak mı iyi, yoksa karşı olmak mı?

\n

Daha iktidara gelmeden AKP büyüklerinin savunduklarını, işbaşına geldiklerinde neler yapacaklarını bilmiyor muyuz? Yıllar önce kendileri hepsini söylemediler miydi?

\n

Hocaları ne demişti, Yavaş yavaş tırmanın, yavaş yavaş önemli yerleri ele geçirin, hiç acele etmeyin, bir gün sonuca ulaşırsınız...

\n

Atatürk Cumhuriyeti bir devrimle kuruldu. Yıllarca uygarlığın gereklerini yerine getirmeye çalıştı. Her türlü ilkellikten, gerici anlayışlardan uzak bir gençlik yetiştirdi. Tüm halkı okur yazar yapmak, kendi başına düşünür kılmak, çağdaşlığın öncüleri olarak yaşatmak istedi.

\n

Ama oy kapmak avcıları, tam tersini gerçekleştirmeye çalıştılar. Ne kadar uyutmak gerekiyorsa o kadar hızla didindiler. İlle Türk halkını doğru değil, yanlış düşünmeye çağırdılar. İmam okulları, tarikatlar, yeni yeni medreseler.

\n

Laikliği savunmak, irticacı anlayışları yermek suç mu artık?

\n

İşin tuhafı da şu, daha birkaç yıl önce Anayasa Mahkemesi laiklik karşıtıtutumundan ötürü AKPyi kapatmaya kalkışmamış mıydı? Bir iki oy daha olsaydı, bugünkü hükümetin yerinde yeler esmeyecek miydi? Dün laiklik karşıtı olmak suçtu, bugün ise laikliği övmek!..

\n

Bakın, yeniden birkaç general daha içerialınmış! Nedeni, laiklikten yana olmak, laikliği savunmak, laiklik karşıtlarını uyarmaya kalkışmak!

\n

Laiklikten yana mısın, Kemalist devrimleri savunuyor musun, asker ol sivil ol, fark etmez! Başına gelecekleri düşün, ona göre davran!

\n

Ben şimdi, genç bir yazarın çıkıp, Suçumuz İnsan Olmakromanını yeniden yazmasını bekliyorum.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları