TRT Cumhuriyet'ten Ne İstiyor?

16 Ağustos 2011 Salı
\n

TRT Haberin Cumhuriyet gazetesine, özellikle İlhan Selçuka yönelen sataşmaları bitmiyor! Cumhuriyet 90 yıllık bir gazete, Atatürk devrimlerinin en güçlü savunucusu, koruyucusu. Ama bir süredir değişmiş, askerin, dolayısıyla darbelerin yanlısı, destekçisi olmuş! Bunun da baş sorumlusu, İlhan Selçuk imiş!

\n

Mart ayında başladılar her çarşamba akşamı TRT Haberde Cumhuriyet ve İlhan Selçuk karşıtlarının demeçlerini yayımlamaya...

\n

Ben 24 Marttaki TRTye Göre İlhan Selçuk başlıklı yazımda bu yayınların iç yüzünü açıkladım. Uzunca bir süre gazetemizde görev yapmış kişilerin, İlhanın ölümünden sonra ortaya döktükleri düşmanca davranışlarının ne kadar utanç verici olduğunu söyledim.

\n

Ama bitmedi! TRT Haber, aradan dört ay geçtikten sonra aynı yayınları yeniden sürdürmeye başladı... Anlaşılan bir şey var, Cumhuriyet fazla göze batıyor. Bu gazetenin dünkü yazarları olan bu kişiler, sekiz yıldır AKP iktidarının başlıca övgücüleri olmuş, dönekliklerini de kitaplarla, yazılarla kendileri açıklamış, yine de birikmiş tatsız duygularını sergilemekten çekinmiyorlar...

\n

İlhan Selçuk, ölümünden sonra bile etkisini sürdürüyor... Bu eski arkadaşlarımızı korkutuyor... Yönetiminde çalıştıkları yıllarda düşüncelerini, duygularını saklamışlar, eski kişiliklerinden soyunduktan sonra, TRTnin açtığı yolu fırsat bilerek ortaya çıkıvermişler!

\n

Yakın tarihin sayfasını azıcık karıştırsanız, burda adlarını saymadığım (oysa marttaki yazımda bir bir saymıştım) bu arkadaşlar Maocu, Marxçı gibi sol düşüncelerinin savunucusu idiler. Zaman değişti, AKP gibi sağcı bir parti işbaşına geldi, belli hesaplar gereği eski yollarından dönmeyi herhalde yararlı gördüler!

\n

TRT yönetimini kınamak mı? Neye yarar? İktidarın borazanlarından biri işte!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları