Teknolojinin Yeni Harikası: 'BOOK'

12 Haziran 2011 Pazar
\n\n\n

İnternetle sarmaş dolaş değilim. Ömrüm bilgisayar başında geçmediğinden fazla yüz veremiyorum. Dahası, beklediğim bir e-posta yoksa ekranı kaplayan gelenleri toptan sildiğim bile oluyor. Dostlara diyorum ki; Bana e-mektup gönderince, cep telefonuma mesajla da haber verirseniz okuyabilirim...

\n

Bu nedenle kimi sevdiğim iletileri tanıdıklarımla paylaşmada da hep geç kalıyor, zaten internette dolaşıyordu yanıtından kurtulamıyorum.

\n

Aşağıdaki de onlardan biri; ama öyle sevdim ki bu köşede de yer vermeyi, adını bilemediğim büyük yazarına karşı bir borç saydım. Özellikle sonuçlarının bilgisayarla alınacağı şu seçimden söz etmenin yasaklandığı gün yayımlamayı da çok anlamlı buldum.

\n

İşte, Teknolojinin yeni harikası olan Book... Keşke kitap denseydi ama yazarı galiba yabancı olmalı ki harikanın adı için İngilizce yeğlenmiş... aynen aktarıyorum:

\n

***

\n

Sizi yepyeni bir cihazla tanıştıracağız. Bio-optik bilgi merkezi olarak tasarlanan bu ürünün marka adı: BOOK...

\n

BOOK teknolojide devrimci bir çağ başlatan yeni bir buluş. Kablo yok, elektrik devresi yok, pil yok, hiçbir bağlantı yok. Küçük ve taşıması kolay olan BOOK her yerde kullanılabilir.

\n

Elektrik ya da pil gerektirmez, şarj edilmesi gerekmez, her zaman her yerde kullanılabilir, elbette fişe takmanız gerekmeden

\n

BOOK asla çökmez. BOOK yeniden başlatmaihtiyacı duymaz.

\n

Muhteşem özelliklerinin keyfini çıkarmak için kapağını açmanız yeterli. Bu kadar basit çalışır!

\n

BOOK sıralı sayfa numaraları ile imal edilir ve her biri binlerce bitlik sayfayı içerisinde barındırabilir. Her sayfa optik (gözle) olarak taranır ve bilgileri doğrudan beyninize kaydeder.

\n

Tek bir parmak dokunuşu ile sonraki sayfaya geçebilirsiniz.

\n

Sayfaları bir arada tutan bir aygıtı vardır: cilt böylece sayfalar doğru sırasıyla tutulur. Sağlam kâğıt teknolojisi sayesinde üreticiler her iki tarafı da (yüzünü) kullanabilir. Bu da bilgiyi ikiye katlar ve maliyeti düşürür.

\n

Birçok BOOK, fonksiyonel bir içindekiler sayfası içerir; böylece aradığınız bilginin tam nerede olduğunu bilirsiniz, anında bulursunuz.

\n

İsteğe bağlı bir aksesuvarımız var: ayraç... bu aksesuar ile KİTAP son oturumda kaldığınız sayfadan açılır BOOK kapalı olsa bile!

\n

Ayraçlar uluslararası standartlara uygundur, yani tek bir ayracı farklı üreticilerin kitaplarında kullanabilirsiniz.

\n

Dahası, birden fazla ayraç tek bir KİTAP içinde kullanılabilir, kullanıcı isterse farklı arama sonuçlarını tek yerde kaydedebilir.

\n

İsterseniz KİTAP içindeki yazıların yanına kişisel notlarınızı alabilirsiniz. Bunun için basit bir programlama aracı kullanıyoruz: Kalem...

\n

İsterseniz ellerinizi kullanmayabilirsiniz: Stant standına koyduğunuzda ellerinizi kullanmadan da kolayca okuyabilirsiniz.

\n

Sayfayı çevirmeniz gerektiğinde, tek bir parmak hareketi yeterlidir.

\n

BOOK çevre dostu bir üründür; çünkü yalnızca yüzde 100 geri dönüşümlü olan malzemelerden imal edilir.

\n

Taşınabilir, dayanıklı ve bütçenize uygun olan BOOK yeni bir eğlence dalgasının müjdesini veriyor.

\n

Dünyayı anlamanın yöntemini değiştirecek yeniçağa hoş geldiniz!

\n

BOOK çağına hoş geldiniz...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları