Erdoğan'dan Tarih Dersleri!

27 Kasım 2012 Salı

\n

Gündem değiştirmekte başarılı bir siyaset adamı olan Erdoğan, hafta sonu Kütahyada yaptığı bir konuşmada, kamuoyunun dikkatini hızla yükselen et fiyatlarından, tırmanmakta olan enflasyondan, akaryakıt zamnından alıp, bir televizyon dizisine kilitlemeyi başardı!

\n

Dünürün gazetesi bile, dün emeklilerin mecburen vejetaryen olduğundan söz ederken, Başbakanımızın güney sınırımızda huzur bırakmayan Suriyeli başkaldırıcılar yüzünden Akçakalede okulların bu ders yılında bir gün açık, üç gün kapalı olmasına kalıcı çözüm aramak yerine, Doğuş Grubunun sahibi olduğu bir televizyon kanalında 70inci haftadır ekranda bulunan bir kurmaca dizi ile kavga etmesi, düşündürücüdür.

\n

Gündemini işgal eden konulardan CHP, MHP ve BDP ile uğraşmanın kendisine fazla reyting getirmediği mi uzmanlarca söylendi?

\n

Yoksa muhalefet partileri için sakız haline getirdiği malum eleştirileri tekrarlamaktan kendisi de usandı mı ki, önceki günkü nutkunun büyük bir bölümünü Osmanlı döneminin 10’uncu Padişahı ile ilgili bir kurmacaya ayırmak gereğini duydu?

\n

Sayın Başbakan, sanki tarihimiz ile ilgili bir belgeselden söz ediliyormuş da; o belgesel hakkında kendi görüşünü açıklamak gereği duymuş birisi gibi sağ kolunu kaldırmış ve Muhteşem Süleyman adlı dizide değerli sanatçı Halit Ergençin başarı ile üstlendiği Kanuninin bizim Süleymanımız olmadığını söylemekle yetinmiyor.

\n

Ömrünün 30 yılı at sırtında geçmiş olan padişahın harem yaşamının abartılı oluşunu ekrana getirdiklerini ileri sürerek Timur Savcıyı, senaristler Yağmur-Durul Taylanları da azarlıyor ve o arada; henüz Tek Adam elbisesini giymediğini de gözardı ediyor. Ve bir kez daha yargıya açıktan emir vermeye kalkışıyor!

\n

Meğer yürütmenin başı olarak İlgililere uyarı yapmış ve yargıdan bu diziyi ekrana getiren sorumlular için gerekli kararı vermesini bekliyormuş!

\n

Eklenen o gerekli karar ne ola ki? 1500lü yıllarda uygulandığı gibi Falaka Cezası Sayın Başbakan?

\n

İnsaf edin. Söz konusu bir kurmaca dizi olmasına karşın; toz kondurmak istemediğiniz dönemde taht kavgaları, o kavgaları tetikleyen entrikalar yok mudur?

\n

Kanuninin Mahidevran Sultandan doğan oğlu Şehzade Mustafanın, Manisa Beylerbeyi iken sağır ve dilsiz cellatlara öldürtülmesi o kavganın sonucu değil midir?

\n

Tereddi dönemine kadar Osmanlı padişahlarının imparatorluğa olan hizmetleri elbette inkâr edilmemelidir.

\n

Ancak Muhteşem Süleymanın da yaşamını at üzerinde cihan fethi ile geçirdiğini inatla savunan kişiye Bu dediğinizde hak payı elbette çoktur. Ancak lütfedip kerem buyurursanız, Sultan Süleyman Hazretlerinin dört sultan ve çeşitli cariyelerinden olan 13 şehzadenin mader rahmine düşmesi için zaman bulduğu da bir gerçek değil midir?dersek herhalde Silivride soluk almayız.

\n

Yoksa o şehzadeleri leyleklerin mi getirdiğine inanıyor!

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları