'... Pasta Yesinler!'İkiyüzlü Bir Fransız!

18 Ekim 2011 Salı
\n

\n\n\n

Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 5. uçağı Airbus 319daha büyük, daha modern olan Airbus 330 ile güncellendi.

\n

Sonra üçüncü makam aracı olan Mercedes, dördüncüsü 500 bin liralık BMV marka oto ile güncellendi.

\n

Milletvekillerinin özel arabaları da tahsis edilen resmi arabalarla güncellendi. Araba resmi olur da benzini özel olur mu? Onlar da güncellendi. Peki, resmi arabayı kim kullanacak? Eş dost şoförlerin TBMMden maaş almaları ile güncellendi.

\n

Yetmedi, telefonları yıllık ortalama 10 bin liralık ödenekler ile güncellendi. Ardından uçak biletleri de bedava olarak güncellendi. Yetmedi, ücretsiz tablet bilgisayarları da güncellendi.

\n

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu güncellemeleri, başka güncellemeler ile karşılamanın yolunu hemen buldu!

\n

Doğalgaz konutlarda yüzde 12.2-14.3, sanayide yüzde 13.3-14.3 olarak güncellendi. Doğalgaz bağımlısı elektrik üretimi de yüzde 9.6 olarak güncellendi.

\n

Domino etkisi önce elektrik girdisiyle sağlık hizmetlerine yüzde 20ye varan güncelleme getirdi. Önümüzdeki haftalarda sanayi üretimleri de bu güncellemeden elbette nasibini alacaktır.

\n

Pasaport, sürücü belgesi, silah taşıma ruhsatı harçları ile ehliyet harcı da güncellendi. Bundan önce Üretici Fiyat Göstergesi son 34 ayın en yüksek güncellemesi ile yüzde 12.15 olarak gerçekleşmişti.

\n

Başkalarının oyuncağı ile gerdeğe girmeyi güncelleştiren AKP hükümeti Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) bir çırpıda 5.5 milyar liralık güncellemeyi gerçekleştirdi. Her nedense pırlantadaki vergiler güncellenmedi! İnsanın aklına Acaba, kimlerin Somali elmas madenlerinde ortaklığı var? sorusunu getirmiyor mu?

\n

Katma Değer Vergisi (KDV) ve ÖTV ile dar gelirli halkın üzerinde en büyük yükü oluşturan dolaylı vergiler yüzde 70lerde...

\n

ABD Başkanı Barack Hussein Obamanın yasalarda değişiklik yaparak zenginden daha fazla vergi alıp çalışanın sırtındaki yükü azaltmaya, iş olanaklarını arttırmaya çalıştığı şu günlerde Nev Yorkta ünlü borsa sokağı Vall Streette Amerikan sonbaharı denilen eylemler başladı. Bu eylemler Avrupa başkentlerine de sıçradı.

\n

Hükümet ABD örneğini bile Türkiyede güncellemiyor. Memura yeni dönem bütçesinde enflasyon oranının da altında, yüzde 3 artı 3’lük bir güncellemeyi öngörüyor. Böylece lise mezunu bir memura ocak ayında yapılacak aylık güncelleme topu topu 1.5 kiloluk kıymaya bedel olacak!

\n

Uçağı ile makam arabasını son modelle güncelleştiren Başbakan Porsche yerine Fiata binin.. diyor.

\n

20 yaşında Fransa Kralı olan 16. Louisnin taç giyme töreni Pariste ekmek kıtlığına rastlamıştı. Halkın ekmeksizlikten, ekmek alamamaktan yakındığını söyleyen yardımcılarına 19 yaşındaki Kraliçe Marie Antoinettein Ekmek bulamıyorlarsa, pasta yesinler! sözleri ünlüdür.

\n

Ekonomik dengesizliğin de desteklediği aydınlanmacı özgürlüklerin öne çıkmasından sonra kral ve kraliçe tutuklandı. Kraliçe 16 Ekim 1793te, Paris sokaklarında eli kolu bağlı, bir saat dolaştırıldıktan ve aşağılanmak için çırılçıplak soyulduktan sonra başı giyotinle uçuruldu.

\n

Neyse bu bölümü güzel bir haber ile noktalayalım! Doların TL karşısında değer kazanmasına karşın; ham petrol fiyatının düşmesinden dolayı, benzine 6 kuruş indirim geldi. Gözümüz aydın!

\n\n\n

\n\n\n

Bir insan bu kadar ikiyüzlü olur. Kimden söz ediyoruz? Elbette bir başka Fransızdan! Macar baba, Selanikli Yahudi anneden Pariste 1955te doğan Fransanın ilk göçmen kökenli Cumhurbaşkanı Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsadan!

\n

Önceki hafta Ermenistanın başkenti Erivanda Türkiyeye pimi sökülmüş bir el bombası atacağım diyerek şöyle konuşmuştu:

\n

Türkiye gibi büyük bir devlet, tarihin karanlık sayfalarını kabullenmelidir. Türkiye bu savları kabulleninceye değin Fransada yeni girişimler ile daha da ileri gideceğim. Ermeni soykırımını inkâr edenlere cezayı öngören yasa tasarısını destekliyorum. Soykırımı tanıması için Türkiyeye yıl sonuna kadar süre tanıyorum.

\n

Dört yıl öncesine gidelim... Türkiyenin AB üyeliğine karşı çıkan sağcı aday Sarkozy, 2007 seçiminden önce 500 bin Ermeni’nin oyunu alabilmek için soykırımı inkâr edenlere 1 yıl hapis, 45 bin Avro para cezasını öngören yasa tasarısını desteklemişti.

\n

Kısa bir süre önce VikiLeakste yayımlanan Fransa çıkışlı bir gizli belgeye göz atalım. Bu belgeye göre 22 Nisanda cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra Sarkozy, daha önce ABDde büyükelçilik yapmış olan, gölge Dışişleri Bakanı Jean David Levittei Ankaraya göndererek tasarının reddine ilişkin güvence vermiş. Sarkozynin partisinin desteği ile 14 gün sonra tasarı reddedilmişti.

\n

Yine Fransada seçim kapıyı çaldı. Sarkozy, Fransadaki Ermeni seçmenlerin tepkisini gidermek amacıyla Erivana uçup oy kazanma hevesine kapıldı. Ermeni seçmenlere ihanetini gidermek amacıyla Erivanda mangalda kül koymadığı sıralarda İçişleri Bakanı Claude Gueant, Ankarada ev sahibi bakan İdris Naim Şahin ile iç güvenlik, terör (PKK dahil) konusunda işbirliğiantlaşmasını imzalıyordu.

\n

Bu da yetmedi cuma günü gölge Dışişleri Bakanı Levitte, Paristeki Türk Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlunu kabul ederek Sarkozynin sözlerinin yanlış anlaşıldığını, Fransanın Türkiyeye büyük önem verdiğini bildirdi.

\n

Kapalı kapılar ardında başka, tribünlere başka oynayan, boyundan dolayı Napolyon kompleksli bu ikiyüzlü beyefendinin bu kez kazanması biraz güç görülüyor.

\n

Karşısına Sarkozy gibi ayrıcalıklı ortaklık yerine koşulları yerine getirmesine bağlı olarak Türkiyenin ABye tam üyeliğini ve aynı zamanda soykırım inkâr yasasını da destekleyen, kamuoyu araştırmalarında Sarkozynin önünde olan, sosyalist partiden François Hollandeın adaylığı kesinleşti.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları