Ey Avrupalılar!

16 Şubat 2016 Salı

Vezir-i Azam, geçen yıl 5 Mart’ta, Nev York’ta Amerikalılara “Türkiye’nin bir istikrar adası” olduğunu söyledi. “Türkiye’nin bir istikrar adası” övgüsünü 18 Ocakta, Londra’da sürdürdü. Son olarak da 6 Şubat’ta Kazakistan’da “Türkiye bir istikrar adasıdır” dedi. “İstikrar adası” Türkiye’ye göz atalım...

***

Suriye’de Beşşar Esad karşıtları, Kuzey Afrika’daki “Arap Baharı”ndan esinlenince, ülke içinde iç savaş filizlendi. “Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığını” kendisine gökten inmiş ilahi bir işaret kabul eden Sultan, burnunu Suriye’nin iç işlerine soktu.
Her şey Sultan’ın “Kardeşim Beşşar” yerine “Ey Esad” demesiyle başladı ve şöyle sürdürdü: “İnşallah en kısa zamanda Şam’da kardeşlerimizle kucaklaşıp Emevi camisinde birlikte namaz kılacağız!”
“Türkmenlere” diye, gerçekte Esad karşıtı “Özgür Suriye Ordusu’na”, hatta IŞİD’e, MİT TIR’ları ile silahlar taşındı. “Düşmanımın düşmanı dostumdur!” düşüncesinden hareketle, Suriye Kürtlerinin “Demokratik Birlik Partisi (PYD)” Başkanı Salih Müslim Ankara’da bolca kabul edildi. PYD’nin terör örgütü “Halk Koruma Birlikleri (YPG)” de desteklendi.
2011’de Suriye’den göçler başladı. Bugüne değin yaklaşık 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Ancak 250 bin göçmen kamplara yerleşti, gerisi tüm kentlerimize dağıldı.
Vezir-i Azam, Londra’da Suriye Bağışçıları toplantısında “Yalnızca kamplardaki Suriyeliler için 10 milyar dolar harcadık. Kentlerdekiler için 20 milyar dolar ek masraf ve maliyet var” dedi. Bu paralar; Sultan’ın, Vezir-i Azam’ın cebinden değil, Türk vatandaşının cebinden çıkıyor.

***

Irak’ın yasal hükümeti değil, bağımsızlık peşinde koşan ve PKK’ye de ev sahipliği yapan Kürt lider Mesud Barzani destekleniyor. Bağdat ile ip koptu. Olsun, Damat Paşa tankerleri ile Kuzey Irak’tan nemalanıyor. Yetmez mi?

***

Suriye karşıtı Suudi Arabistan, Adana İncirlik’teki üste 10 kadar savaş uçağı ile yerleşmeye hazırlanıyor. Kuveyt uçakları Hatay’a silah taşımayı sürdürüyor.
Bu gelişme üzerine İran Genelkurmayı “Biz de Suriye’ye hava desteği veririz. Suriye için savaşmaya hazırız…” açıklaması yaptı.
Rusya da kadim dostu Suriye’ye hava desteği verdi. Türkiye, bir Rus uçağını düşürdü. Sultan “Ey Rusya” diye meydan okudu. 3.5 milyon Rus turisti gelmez oldu. Dışsatım geriledi. Şimdilik kayıp 11 milyar dolar… Bu para kimin cebine girecekti? Türk vatandaşının cebine değil mi?
Şimdilerde Sultan “Ey Amerika”, “Ey Birleşmiş Milletler” diye meydan okuyor. Hayırlısı olsun… İkisi de BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olan ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Başkanı Vladimir Putin’in, hafta sonunda telefonla konuşarak Suriye’de birlikte hareket etme kararı aldıkları açıklandı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Türkiye’den “Fırtına Obüsleri ile sınır aşan saldırıları kesmesini” istemesi de bu karara eklendi.

***

Baş terörist Apo’nun Türkiye’ye getirilişinin 17. yıldönümü nedeniyle dün Şırnak’ın İdil ilçesinde kepenkler açılmadı, silah sesleri yükseldi. Kepenk açmama eylemi Hakkâri’de, Yüksekova’da, Çukurca’da ve Şemdinli’de de uygulandı.
Oysa Vezir-i Azam, Hakkâri il merkezinin Yüksekova’ya, Şırnak il merkezinin de Cizre’ye 90 günde taşınacağını açıklamıştı. TSK, yeterince mücadele edemiyor olmalı ki, 10 bin yeni köy korucusunun göreve başlayacağı ve maaşların da artırılacağı duyuruldu.
IŞİD’e seyirci kalan Sultan, PKK ile kapıştı. Şırnak’tan 150 bin kişi göç etti.
Dâhiliye Nazırı Aliyyülâlâ, “Hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılacağını” söyleyince, halk Nusaybin’den kaçmaya başladı. Diyarbakır’ın Sur ilçesi hayalet kente döndü. Okullar kapandı. Son yedi ayda 236 şehit verildi, 1065 kişi yaralandı.
Bu kez söylemesi benden! “Ey Avrupalılar! Yeni göç dalgası kapınızda demektir. Araplardan sonra, şimdi sırada Türk göçmenler var...”
Bir Not: Elektrik kesilmelerinin faturalarda tasarrufa yol açmasında Melih Gökçek’e değil, TEDAŞ ve Başkent Elektrik’e teşekkür edecekmişiz…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları