Türkiye Yürüyor!

22 Nisan 2011 Cuma
\n

\n\n\n

Sözcü (11 Şubat): Karadeniz Teknik Üniversitesine konuşmacı olarak gelen Çevre Bakanını protesto eden öğrencilere, polis tekme tokatla müdahale etti.

\n

Hürriyet (14 Mart): Binlerce kişi, basın özgürlüğü için Beyoğlundaydı. Gazeteciler İstiklal Caddesinde ağızları siyah bantlı olarak yürüdüler. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Gazeteci kılıklı kişiler için ayağa kalktılar!

\n

Sözcü (14 Mart): Ankara beyaza büründü. Binlerce doktor tam gün yasasını protesto etti.

\n

Sözcü (14 Mart): Tutuklu askerlerin eşleri Gölcükte: Adalet istiyoruz!

\n

Milliyet (18 Mart): Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri Akkuyu nükleer santralını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önünde protesto etti.

\n

Cumhuriyet (20 Mart): İstanbulda Küresel Eylem Grubu”nun nükleer karşıtı gösterisine iki bin kişi katıldı.

\n

Aydınlık (21 Mart): Hekimler Taksime çıkarma yaptı Açıklamada 12 Eylül ürünü olan AKP iktidarı, sağlığı alınır satılır bir meta haline getirdi denildi.

\n

Haber Türk (25 Mart): Diyarbakırdaki sivil itaatsizlik eyleminde taş atanları durdurmak için Osman Baydemir, panzere çıkarak kamu malına zarar gelmesin dedi.

\n

Cumhuriyet (25 Mart): Çeşitli sivil toplum örgütleri TBMM önünde Libyaya müdahaleye tepki gösterdi.

\n

Hürriyet (26 Mart): BDPnin başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinin ikinci gününde halaylar çekildi. Bazı BDPli vekiller için örgüt propagandası yaptıkları iddiası ile inceleme başlatıldı.

\n

Haber Türk (27 Mart): Türkiye yürüyüşe çıktı. Türkiye yürümeyi yeniden öğreniyor!

\n

Cumhuriyet (27 Mart): İstanbul ve Adanada nükleer karşıtı çevreciler yürüdü.

\n

Milliyet (28 Mart): 8 bin kişinin katıldığı sivil itaatsizlik eylemi Cizreyi savaş alanına çevirdi.

\n

Vatan (28 Mart): Başbakan sivil itaatsizlik eylemi için Allah aşkına bunların neresi sivil? dedi.

\n

Sözcü (7 Nisan): Sınavdaki şifre rezaletine tepki çığ gibi büyüyor. Liseliler Ankara, Antalya, Kayseri, Mardin, Muğla, Van, Edremitte ayakta

\n

Cumhuriyet (9 Nisan): YURTKUR önünde Ne cemaat yurdu, ne tarikat evi diye eylem yapan öğrenciler için, savcı 14 yıl hapis istedi.

\n

Sözcü (11 Nisan): Gençler tatmin olmuyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) şifreleme olayı İzmir, Çanakkale, Trabzon, Artvin, Antalya, İstanbuldaki yürüyüşlerle protesto edildi. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı ile Milli Eğitim Bakanının istifaları istendi.

\n

Cumhuriyet (11 Nisan): Aynı eylemler Ankara, Adana ve Samsunda da yapıldı.

\n

Milliyet (11 Nisan): İlköğretimdeki bilişim teknolojileri dersinin kaldırılmasını kınayan bilgisayar öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde klavye kırma eylemi yaptı.

\n

Milliyet (11 Nisan): İzmirde ABD askerini protesto gösterisinde attığı yumurta polise isabet eden öğrenci 11 aya mahkûm edildi. İstanbulda polisin sert müdahalesini AKP Genel Merkezi önünde protesto eden 117 öğrenciye 10.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

\n

Cumhuriyet (16 Nisan): Eyleme katılmalarını engellemek için öğrenciler bazı okullarda kilitlendi. Ankara, İzmir, Bursada lise öğrencileri eylem yaptılar.

\n

Sözcü (17 Nisan): Lise öğrencileri Ankarada dayak yediler, İstanbulda kendilerini zincirlere bağladılar, yaka paça gözaltına alındılar. Kamu-Sen de başkentte YGSdeki şifrelemeye tepki mitingi düzenledi.

\n

Aydınlık (17 Nisan): İşsiz biyologlar hak aramak için Tünelden Taksime yürüdüler.

\n

Cumhuriyet (17 Nisan): Lise öğrencileri Diyarbakır, İskenderun, Adana, Aydında şifreleme olayını protesto ettiler, İstanbulda yerlerde sürüklendiler. Öğrenci velileri de İstanbulda olayı kınadılar.

\n

Hürriyet (18 Nisan): Mersinde, Akkuyu nükleer santralını protesto amacıyla 159 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. On binlerce çevreci Nükleer santral istemiyoruz”, “Tayyip Mersine Fransız kalma!sloganları attılar. Adana Tufanbeyli ilçesinin bazı köylüleri termik santrala karşı gösteri yaptılar. Bartının Amasra ilçesindeki termik santrala karşı Çileğime dokunma gösterisi düzenlendi.

\n

Cumhuriyet (18 Nisan): Doğayı sermaye ve AKPnin tahribatından koruma amacıyla Anadoluda 40 koldan başlayan Anadolu İnsanı Yürüyüşü sürüyor.

\n

Milliyet (19 Nisan): Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksimde iki bin genci yürütmek problem değil. Biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz dedi.

\n

Partilerden tepkiler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay: Eğer gençler karşı karşıya gelir, bir gencimin burnu kanarsa dünyayı Erdoğanın başına yıkarız.

\n

MHP Genel Yazmanı Cihan Paçacı: Başbakan ateşle oynuyor.

\n

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız: Bu ruh hali hiç de iyi değil. Ülkeyi cepheleştiren bir ruh halidir.

\n

Haber Türk (19 Nisan): CHP Genel Başkan Yardımcısı Altay: Bu, bir Başbakandan çok çete reisi açıklamasıdır. Büyük tahriktir.

\n

Milliyet (19 Nisan): Sağlıkta özelleştirmeye karşı hekimler yurt genelinde iki gün greve gidiyor. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dr. Recep Akdağ Bir tek vatandaş bile mağdur olursa TTByi savcılığa şikâyet edeceğim tehdidinde bulundu.

\n

Hürriyet (19 Nisan): Tutuklu gazeteci Nedim Şenerin Bakırköy Adliyesindeki duruşmasına Yansak da dokunacağız söylemi ile katılan meslektaşları 2011 yılında Türkiyede gazetecilere cezaevleri reva görülüyor açıklaması yaptılar.

\n

Cumhuriyet (20 Nisan): Hekimler, sağlıksız uygulamalara karşı tek yürek olup boyun eğmeyeceğiz diye haykırdılar. Hekimler Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Zonguldakta grevde çeşitli gösteriler düzenlediler.

\n

Hürriyet (20 Nisan): Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayını engellemesi çeşitli kentlerde taşlı, sopalı, molotofkokteylli protestolara neden oldu. Doğalgaz borusuna saldırıldı, Vanda bazı dükkânlar yakıldı. İstanbulda itfaiye aracına molotofkokteyli atıldı.

\n

Radikal (21 Nisan): Doktorların iki günlük grevi herhangi bir idari soruşturma yapılması durumunda yeniden başlamak üzere açık uçlu bitti.

\n

Cumhuriyet (21 Nisan): Sağlık emekçisi Hakkâriden Edirneye hak aradı.

\n

***

\n

İti ite kırdırmasiyasasının uygulandığı 12 Eylülü yargılamaya hazırlanan AKP Genel Başkanı ve Başbakan, sokaklara dökülen insanların sorunlarını çözeceğine, o dönemin mantığı ile 5-10 bin itini sokağa dökmeyi düşünüyor! Üniversite giriş sınavında 1.7 milyon mağdur öğrencinin ve ailelerinin karşısına kaç milyon it sürecek acaba?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları