Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
SHÇEK'in 'imam' açılımı
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bir ilke imza atıyor. Personelin alımını yüzde 60 sözlü sınav kriteriyle yapma kararı alan SHÇEK, yeni uygulama ile din görevlilerinin de önünü açıyor. Diyetisyen ve sosyologdan daha fazla din görevlisi alacak SHÇEK, yeni sınav sisteminde imamlardan mesleki tecrübe ile nitelik aramayacak.
Ortaokul mezunları da alınacak
SHÇEK merkez ve taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere 1394 personel alacak. Mütercim, sosyolog, çocuk eğiticisi, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, hemşire, sağlık memuru, öğretmen, mühendis ve din görevlisine kadro açan kurum, ortaokul mezunlarını da işe alacak.
Sözlü sınav
SHÇEK bünyesinde ilk kez kuruma alınacak personelin puanlamasında ise yüzde 40 KPSS, yüzde 60 sözlü sınav esas alınacak. İlk kez sözlü sınavı ön planda tutarak personel alacak kurumdaki maaş dağılımı da dikkat çekiyor. Buna göre en fazla maaşı 2 bin 300 ile mühendis, en düşük maaşı 1300 TL ile çocuk eğiticisi alacak.
İmam kadrosu kuruluyor
Kuruma alınacak personel arasında en fazla dikkati çeken meslek grubu ise din görevlileri. SHÇEK’e 10 diyetisyen ve sosyolog, 5 mühendis alınacakken, din görevlilerinin sayısı 60’a yükseltildi.
Meslek tecrübeye gerek yok!
Herhangi bir mesleki tecrübe ve niteliğe sahip olması gerekmeyen din görevlileri, 1500 TL ve üzeri maaş alacak. Önceki yıllarda merkez ve taşra teşkilatlarında çalıştırdığı din görevlilerini Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alan SHÇEK, şimdi kendi kadrosunu oluşturacak.
‘SHÇEK dini ideolojiye büründürülüyor’
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Köksal Aydın, SHÇEK’nin personel alımında yüzde 60 sözlü sınav kriterini getirmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uzun zamandır SHÇEK’ye müdahale edilmeye çalışıldığını kaydeden Aydın, “Dinsel ideolojiye uygun SHÇEK ortamı yaratılmak isteniyor. Söz konusu personel alımıyla ilgili açık şekilde kurumun kimlere teslim edildiği gösteriliyor. Sosyal hizmetler gerçek meslek gruplarının elinden alınıp, din görevlilerinin belirleyici olduğu bir mekanizmaya büründürülüyor. Sosyal hizmetlerde, felsefe anlayışı ve bilimsellikten uzak tehlikeli bir yaklaşım söz konusu. Kurumun bu zihniyetinin değiştirilmesi gerekiyor” dedi.
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması