Güdülmek!..

06 Ekim 2011 Perşembe
\n

Tayyip Bey ta Güney Afrikada, elinde vuvuzela yine Beşşar Esada çattı:

\n

Esad da babası gibideyiverdi!..

\n

Ne alakası vardı, binlerce kilometre uzakta, Güney Afrikada Suriyeden, Esaddan söz etmenin?!. Üstelik, öyle böyle değil; ne kıyımcılığı, ne katliamcılığı kaldı Suriye diktatörünün!.. Tayyip Bey, Aslında dostluğumuz, arkadaşlığımız çok çok ileri olan bir anlayışımız vardı dedikten sonra, bu ileri dostunu, önceki diktatör, baba Esadla kıyaslayarak yerden yere vurdu!..

\n

Tabii, asıl bundan sonrası mühim... Tayyip Beye, ABD gezisi sırasında söz ettiği Suriyeye karşı yaptırım paketinin ayrıntıları sorulunca, Bu konuda değerlendirmeleri Hatay ziyaretinden sonra yapacağız. Ancak beklemeye tahammülü olmayan adımları attık??? dedi.. Hangi adımlardı acaba, söylemedi; ne yazık ki bir Allahın gazetecisi de sormadı tabii!..

\n

Biz fani kullar ise Güney Afrikada yapılan bayram değil, seyran değil.. açıklamasının ne alaka olduğunu ancak bir gün sonra, Genelkurmayın internet sitesinden öğrendik:

\n

- Bu yılki Yıldırım Tatbikatı Hatayda yapılacaktı!..

\n

***

\n

Ben, 8 Eylülde, Ucuz Oyun başlıklı yazımda ne demiştim?..

\n

Sözün özü; umarım füze kalkanı Türkiyeye yerleştirildikten sonra Suriye sınırında sefere yol açacak kötü ve kanlı bir şeyler kotarılmaz...

\n

- Çünkü bu çapta bir ucuz oyun yalnızca savaşı işaret ediyor!..

\n

Şu tesadüfe bakın, yazdığımız yazının daha mürekkebi kurumadı!.. Peki, ne oldu da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Suriyeye ilişkin bir metin kaleme alındığı sıralarda, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, Güney Afrikada zehir zemberek açıklamalar yaptı... Ardından Genelkurmay Yıldırım 2011 tatbikatının Hatayda, Suriyenin burnunun dibinde yapılacağını açıkladı?.. Bitmedi; aynı sıralarda haber ajansları ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clintonın Türkiyeyi ziyaret edeceğini müjdeledi, duyunca eyvah demişim!.. Yine aynı zaman dilimi içinde BM Güvenilik Konseyinde, Tayyip Beyin kendinden pek emin şekilde, Suriye ile ilgili önemli bir uyarı olarak görüyorum dediği metin Çin ve Rusyanın karşı çıkışıyla vetoyu yedi, iyi mi?!.. Ama Başbakan yılmadı, “Bu veto bizim yaptırımlar konusundaki kararlı duruşumuzu etkilemez açıklamasını yapıştırıverdi.. Yeniden soralım; nedir bu acelenin asıl nedeni?..

\n

- Demek ki zaman daralıyor!..

\n

Türkiyenin muharip güç olarak kullanılacağı bir sıcak temas, ecinniler işe karışmadan kotarılmak isteniyor... İsraile posta koyarakpek prim yapan arkadaş, İsrailin en büyük düşmanının defterini dürmeye hazırlanıyor, yüzde 70i pek mutlu halkımızın gözlerinin önünde, göz göre göre!..

\n

Şimdi, son günlerde yaşananlara dikkat edin; örneğin Tayyip Beyin, Alman vakıfları, CHPli belediyeler üzerinden PKKye para akıtıyoraçıklamasını düşünün... Ortalık ayağa kalktı, ama yalancının mumu yatsıya kadar bile dayanmadı, asıl paranın AKPli belediyelere aktığı, bir tek CHPli belediyenin tek kuruş almadığı ortaya çıktı!.. Ne gam; art arda CHPli belediye baskınları, dalga dalga KCK-BDP gözaltı ve tutuklamaları devam ediyor... Gündemi hallaç pamuğu gibi atacak, gözleri yine içerdeki kayıkçı kavgasına çevirecek bu balon tartışmaları lütfen bir de bu gözle değerlendirin. Deniz Fenerinin nasıl uykuya yatırıldığını da mı görmüyorsunuz?.. Bırakın bir toplumu, koyunlar bile bu denli kolaylıkla güdülmez, güdülemez..

\n

- Tarihimize yazık... Bu sizi ilgilendirmiyorsa, geleceğimize, çocuklarımıza yazık...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları