Kartalın Kafasını Koparmak!..

18 Ağustos 2011 Perşembe
\n

Okuduğumda yüreğimin acıdığını hissettim

\n

2. Balyoz Davasının ilk duruşmasında konuşan tutuklu Orgeneral Bilgin Balanlı, Hava Kuvvetlerinin amblemine gönderme yaparak şöyle dedi:

\n

- Bu komplonun amacı, çirkin iftira kampanyası operasyonuyla 100. kuruluş yılını kutlayan kartalın başının koparılmasıdır

\n

Saptama son derece yerinde, doğru ama eksik!.. Son 4 yıldır yaşananları kronolojik olarak sıralarsak ve son gelişmeleri doğru okursak, büyük operasyonun yalnızca Hava, Deniz, Kara Kuvvetlerini ya da orduyu hedef almadığını, yazılan senaryonun çok daha iddialı, hedefin çok daha büyük olduğunu görebiliriz.. Türkiyeye dayatılan, Ortadoğu bataklığında piyon olmak görevi, Güney ve Doğu Anadoludan bilinçli olarak yükseltilen ayrılık şarkıları! ana hedefin ne olduğunu gayet net biçimde ortaya koymaktadır:

\n

- Asıl istenen, bu yıl 88. yaşını kutlayacak olan Cumhuriyetin kafasını koparmaktır!..

\n

***

\n

Bakın, tüm dünya akıl almaz bir kaosun içinde çırpınıyor

\n

Öyle ki; hiç yıkılmaz sanılan ilahlar bile kartondan kutular gibi devriliyor... Avrupa buz gibi bir korkunun pençesinde titriyor.. ABD, ne yapacağını bilemez şaşkın ördek görüntüsü veriyor.. Periferin dışındaki ülkeler iflasın girdabına kapıldı kapılacak... Afrikada açlık çocukların yaşamını söküp alıyor.. Koca koca ekonomistler Kapitalizm kendini mi yok ediyor tartışmaları yapıyor

\n

Ama bu tablo bana hiç mi hiç inandırıcı gelmiyor!.. Ben bu tabloyu, dünyaya, özellikle Ortadoğu-Avrasya bölgesine yeniden şekil vermek, 21. yüzyıla diledikleri gibi hükmetmek isteyen efendilerin, bilinçli olarak yarattığı bir illüzyon olarak okuyorum!.. Tabii, bunu söyleyince, şu soruya yanıt vermek de kaçınılmaz oluyor doğal olarak:

\n

- Bu illüzyonun sonu nereye varacak?

\n

Yanıt çok basit: Savaşa tabii!.. Tarih babanın kesinlikle gösterdiği üzere; büyük bunalımlar mutlaka büyük savaşları beraberinde getiriyor!.. Bunalımdan çıkış yapmak isteyen emperyal güçlerin savaşında olan küçüklere oluyor, siyasi haritalar değişiyor, zenginlikler bir kez daha el değiştiriyor, milyonlarca insan ölüyor ve kartların yeniden karıldığı yeni bir döneme daha adım atılıyor!..

\n

İkinci Dünya Savaşı sonrası, bu türden tepişmelerin kendilerine de pek hayrı dokunmadığının ayırdına varan emperyal efendiler, bunalımların aşılmasında bölgesel savaşların daha hayırlı olduğu konusunda anlaştılarİşte bugün cayır cayır yanmanın eşiğinde bulunan o bölge Ortadoğu-Avrasya bölgesidir. Oyunu kazanan 21. yüzyıla da egemen olduğunu ilan etmiş olacaktır. Oyunun adı bile bellidir.

\n

- Ortadoğuda 3. Dünya Savaşı!..

\n

***

\n

Türkiye oyuna tam da bu noktada dahil oluyor!..

\n

Türkiyeye biçilen rol muharip piyon rolüdür!.. Siz bunu meşrebinize göre, taşeron ya da yandaş ağzıyla stratejik ortak olarak da okuyabilirsiniz!.. Ne derseniz deyin, efendilerin kendileri için kestaneleri ateşten alacak bir maşaya, kendi hedefleri için ölecek ucuz askere ihtiyacı vardır ve bu rol için Türkiyeden mükemmeli yoktur!.. Spekülatör Soros ne demişti bilmem anımsıyor musunuz?

\n

-Türkiyenin en iyi ihraç malı ordusudur!..

\n

Yöneticilerimiz maşallah duruma öyle teşne vaziyettedirler ki; Suriye sınırına tampon bölge oluşturmak için harekete geçtiler bile!.. Tayyip Beyin son günlerde bıçak kemiğe dayandı türünden çıkışlar yapması, ABD Dışişleri bakanlığı sözcüsünün Türk sabrının tükeniyor olması bizim için sürpriz değil gazını vermesi ister istemez şeytanca düşünceler içine girmeme neden oluyor.. Acaba diyorum, Türkiyenin Suriye-Hizbullah-İran seferine katılması karşılığında PKKnin defterini dürmesine izin mi çıktı? Olmaz olmaz demeyin, İranıhalletmiş, Avrasya kapısı önüne tamamen açılmış bir ABDnin, PKK türünden bir piyona ihtiyacı kalmayacak ki..

\n

-Üstelik piyonun hasını, yani Türkiyeyi elde etmişken!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları