Filistin, İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri kesti

Mescid-i Aksa’daki cuma namazına 50 yaş altındakileri almayacağını açıklayan İsrail, dün ibadethane önünde terör estirdi. İsrail polisinin Cuma namazına gelenlere müdahalesi ve sonrasında çıkan olaylarda üç Filistinli yaşamını yitirdi, en az 140 kişi yaralandı. Filistin Devlet Başkanı Abbas, “İsrail’le resmi iletişimi kestik” dedi.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 22:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’te Mescid-i Aksa ekseninde yaşanan gerilimle ilgili olarak “3 şehidimiz var. Biz zalim hükümdarlar karşısında susmayı kesinlikle zulüm addediyoruz. Buna da asla katlanamayız” dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaptığı açıklamada, “İsrail’le resmi iletişimi kestik. Harem-i Şerif’ten dedektörler kaldırılana kadar sürecek” dedi.

Erdoğan, Mescid-i Aksa gerilimiyle ilgili olarak İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda görüştü. Rivlin ile görüşmesinde can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu kaydeden Erdoğan, din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde Müslümanların Mescid-i Aksa’ya hiçbir kısıtlama olmaksızın girebilmeleri gerektiğini belirtti. Erdoğan, Abbas ile yaptığı görüşmede de, Mescid-i Aksa’ya girişlerin kısıtlanmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Dışişlerin’den İsrail tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda İsrail’in uygulamalarını eleştirerek iki ölü ve onlarca yaralı olmasından “derin üzüntü ve endişe” duyulduğunu belirtti. Bakanlık açıklamasında, “Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve bir an önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail’in kulak vermesi beklenmektedir” dendi.

İsrail polisi terör estirdi: 3 ölü 190'dan fazla yaralı

Mescid-i Aksa dışında çatışma çıktı: 3 Filistinli öldürüldü 190'dan fazla yaralı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler