Resimlerden şiir ve öyküler

“Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Notre Dame de Sion Lisesi’nde törenle verildi.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 21:24
Abone Ol google-news

7. Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması’nı kazanan öğrenciler ve ilham aldıkları ressamlar ödül töreni sonrası aynı sahnede buluştu.

Özel Neslin Değişen Sesi Ortaokulu (NDS) tarafından İstanbul’daki ortaokullar arasında düzenlenen “Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Notre Dame de Sion Lisesi’nde törenle verildi. Bu yıl 7.’si düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, ressam A. Canan Mercimek ve Pelin Özer’in tuvallerinden yola çıkarak iç dünyalarındaki yansımaları kâğıda döktüler. Şiir ve öykü olmak üzere iki kategoride yazılan 108 eser arasından 10 eser ödüle değer görüldü.

10 eser 10 ödül

Jüri üyeliğini yazar Elvan Pektaş Deniz, yazar Züleyha Ersingün ve edebiyat öğretmeni Hatice Onaran’ın yaptığı yarışmada “Şiir” dalında Özel Alev Ortaokulu’ndan Ela Nehir Öz birinci, Özel Ermeni Pangaltı Ortaokulu’ndan Aren Garibgün ikinci, İstek Özel Bilge Kağan Ortaokulu’ndan Doruk Uzer ise üçüncü oldu. “Öykü” dalında ise TED İstanbul Koleji Vakfı Ortaokulu’ndan Feride İpek Bekaroğlu birinci, Alkev Özel Ortaokulu’ndan Lara Öz ikinci ve VKV Koç Özel Ortaokulu’ndan Melis Akkum üçüncü seçildi. Törende ayrıca Selin Karadeniz, Simay Özgentürk, Lena Sarıoğlu, Öykü Elverdi mansiyon ödülleri aldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler