Erdoğan: Yok kurmuş, murmuş bunların hepsi hikaye

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin bugün Köln'de düzenleyeceği miting üzerinden Almanya'yı eleştirerek, "HDP'ye miting yapma müsaadesi veren yönetimler AK Parti'ye salon vermiyorlar" dedi. Dolar, avro ve enflasyonun yükselmesini değerlendiren Erdoğan, "Geçen yıl 7,4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk. Ey diğer adaylar... Çıkıyorsunuz yok kurmuş, murmuş. Ne kuru ya. Hepsi hikaye bunların" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 15:27
Abone Ol google-news
<video:983594>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladıktan sonra ilk mitingini Erzurum'da gerçekleştirdi. Erdoğan, Almanya'nın HDP mitingine izin vermesine tepki göstererek, "Avrupa'da terör örgütünün ön kuvveti olan HDP'ye meydanlarda miting izni veren yönetimler AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyor. Size Bosna Hersek yeter, size Erzurum'daki dadaşlar yeter. Bir ara bölücü teröristler Erzurum'a musallat olmaya çalıştı. Dadaşın olduğu yerde terörist barınabilir mi? Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 475, Kuzey Irak'ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 414 oldu. Dedim ya onlar kaçıyor... Asla şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız" dedi.

"BİZ NE ALDATAN OLDUK, NE ALDANAN OLDUK"

Daha önce FETÖ tarafından aldatıldığını itiraf eden Erdoğan, "Ben size diğer adaylar gibi gelip huzurunuzda palavra mı atayıp atmam" diyen  Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan olduk ne aldanan olduk. Biz yapılanı her zaman yapıyoruz, yapmaya devam ederiz" diye konuştu.

"TORUNUMA RABİA'YI GÖSTER DEDİM"

Erdoğan şöyle devam etti: Son dönemde terör örgütünün güvenlik korucularımızı hedef alması boşuna değil. Güvenlik korucularımız terörle mücadele daha etkin görevler üstleniyor. Gerekli şartlara sahip güvenlik korucularımızın bir kısmını uzman erbaş olarak da değerlendiriyoruz. Şimdi güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık daha iyileştirme yapıyoruz. Bu sabah evden çıkarken torunuma dedim ki: Eymen Rabia'yı göster dedim. Bak evde Eymen hazır. Sizde hazır mısınız? Tüm Batı duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

MUHARREM İNCE'YE BİSİKLET ELEŞTİRİSİ

Çıkmış bir tanesi diyor ki ben araba üretmem. Benim için de diyor ki 20 yıl geriden takip ediyor diyor. O bisiklete binmeye devam etsin. Kardeşlerim öbürü de kalkmış ben Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım diyor. Siz zaten 24 Haziran'da benim aziz milletim kime yürü diyeceğinizi biliyorsunuz. Yatırım yapmadan istihdam olur mu?

"CHP ZİHNİYET KURDUĞUMUZ FABRİKALARA GÖZ DİKİYOR"

Muhalefetin adayı çıkmış, yerli otomobilden Kanal İstanbul'a kadar ne kadar projemiz varsa iptal edeceğini söylüyor. Git bizim otomobil fabrikalarını, insansız hava araçlarının yapıldığı tesisleri gez. Biz geleceğin teknolojileriyle yerli otomobil yapmaya çalışıyoruz. Bunların derdi yapmak değil yıkmak. Dün, Nuri Demirağ'ın fabrikalarını yıkmışlardı. CHP zihniyeti kurduğumuz fabrikalara göz dikiyor. Bunlar cami bulursa cami yıkar. Gönül yıkmakta zaten üstlerine yok.

"PARANIZI TL'YE YATIRIN"

Bakıyorum birileri ülkemize çöreklendiler. Aynı 'Gezi olayları'nda olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin. Avucunuzu yalayacaksınız. Ben yalnız bir şey söylüyorum. Yastığının altında doları olan, avrosu olan kardeşlerim. Gidin paranızı TL'ye yatırın. Yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. 

"DÜNYANIN BİR NUMARASI OLDUK"

Geçen yıl 7,4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk. Ey diğer adaylar... Çıkıyorsunuz yok kurmuş, murmuş. Ne kuru ya. Hepsi hikaye bunların. Biz George Soros'un kulu kölesi değiliz. Biz Allah'ın kuluyuz. İşimizi gayet iyi biliyoruz. Biz George Soros'un kulu kölesi değiliz. Ey finans sektörü eğer siz yatırımcılarımıza manipülasyonlar yaparsanız bedelini ağır öderseniz. Ülkemiz serbest piyasa ekonomisinden de kambiyo rejiminden de geri dönmeyecektir. Piyasalar rahat olsun.

"RUSYA İLE DOĞALGAZDA ANLAŞTIK, 1 MİLYAR DOLAR ÖDEME YAPILACAK"

Erdoğan, Rusya'dan alınan doğalgazda indirim için anlaşıldığını kaydederek "Rusya'dan Mavi Akım ve Batı Hattı'ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015'te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler