2024 Cep telefonu IMEI kayıt ücreti kaç TL oldu? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar?

Yurt dışı telefon kayıt ücretine zam geldi. Vergilerin çok olması nedeniyle yurt dışından telefon getirtmek isteyen yurttaşlar, IMEI kayıt ücreti ne kadar olduğunu merak ediyor. Cep telefonu IMEI kayıt ücreti kaç TL oldu? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar?

Yayınlanma: 30.12.2023 - 22:23
2024 Cep telefonu IMEI kayıt ücreti kaç TL oldu? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar?
Abone Ol google-news

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve harç tutarları yeniden değerleme oranında artırılırken, gelir vergisi tarifesi ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları da açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtların 2024 fiyatları yeniden belirlendi.

2024 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Yolcu beraberi getirilen cep telefonlarına ilişkin harç 20 bin liradan 31 bin 692 liraya çıktı. 

2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltilmişti.

TELEFONU PASAPORTA KAYDETME NASIL YAPILIR?

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler