Canlı yayın sayısını artırmak için 4 bin 600 telefon aldı

Çin'de canlı yayın izleyici sayısını artırmak için 4 bin 600 telefon satın alan adam, dört aydan kısa bir sürede 415 bin dolar kazandı.

Yayınlanma: 23.05.2024 - 11:43
Canlı yayın sayısını artırmak için 4 bin 600 telefon aldı
Abone Ol google-news

Çin'de canlı yayın izleyici sayısını artırmak için 4 bin 600 telefon satın alan adam, dört aydan kısa bir sürede 415 bin dolar kazandı. Whang isimli kişi, yasadışı ticari faaliyetler suçundan bir yıl üç ay hapis ve 50 bin yuan (7 bin dolar) para cezasına çarptırıldı.

Wang'ın, 2022'nin sonlarında bir arkadaşının ona "fırçalama" olarak bilinen kazançlı bir uygulamadan bahsetmesiyle işe başladığı belirtildi. Bu terim, gerçek izleyici etkileşimlerini simüle etmek ve tüketicileri yanıltmak için canlı yayındaki izleyici sayıları, beğeniler, yorumlar ve paylaşımlar gibi gerçek zamanlı etkinlikleri taklit etmeyi ifade ediyor.

ÇOK SAYIDA EKİPMAN VE HİZMET KULLANDI

Donanımhaber'de yer alan habere göre Çinli dolandırıcı, özel bulut yazılımıyla kontrol edilen 4 bin 600 cep telefonu satın aldı. Ayrıca Çin'in Hunan eyaletindeki Changsha merkezli bir teknoloji şirketinden VPN hizmetleri, routerler ve anahtarlar gibi ağ ekipmanları satın aldı. Bu sayede, bilgisayarında sadece birkaç tıklamayla, izleyici sayılarını ve etkileşimlerini artırmak için tüm cep telefonlarını aynı anda canlı yayın hedefine yönlendirdi. 

Wang, bir cep telefonunu kullanmanın günlük maliyetinin bir dolardan az olduğunu söyledi. Hizmetin nihai ücretinin, her telefonun canlı yayın etkinliğine bağlı kaldığı süreye ve etkinleştirilen cep telefonu sayısına bağlı olduğunu belirtti. Geçen yılın Mart ayına kadar, çevrimiçi performanslarını artırmak isteyen canlı yayıncılara bu hizmeti satarak yaklaşık 415 bin dolar kazandı. Wang, sahte izleyici hesaplarını başkalarından toplu olarak satın aldığını söyledi. Telefonları ise ikinci el olarak geri dönüşüm piyasasından temin ettiğini belirtti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler