Huawei, Almanya merkezli bir yasakla karşılaşabilir

Bir süredir gündemde olan 5G altyapısı hakkında Almanya ilk adımları atmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 07.03.2023 - 10:48
Huawei, Almanya merkezli bir yasakla karşılaşabilir
Abone Ol google-news

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, özellikle 5G altyapısı noktasında önemli çalışmalar yapıyor. Dünyada 5G yeni konuşulmaya başladığı noktada çalışmalarını başlatmış ve altyapılarını kurmuş dahi olan Huawei, ABD'nin 'Çin hükümetine bilgi sızdırıyor' iddialarıyla ambargo uyguladığı bir şirkete dönüşmüştü.

ALMANYA DA ABD İZİNDEN GİDİYOR

ABD'deki varlığı silinmeye yüz tutan Huawei, Avrupa tarafında da kısıtlamarla karşılaşıyor. En son çıkan haberlere göre Almanya hükümeti, 5G ağlarında Huawei ve ZTE gibi Çin merkezli şirketlerin donanımının kullanılması yasaklamayı planlıyor. Zeit Online gazetesinde yer alan habere göre ABD'nin etkisinde kalan Almanya, özellikle Çin merkezli şirketlerin telekom altyapısında liderliği ele geçirmesine sıcak bakmıyor.

Sözü edilen yasaklamalar, halihazırda kullanımda olan Huawei ve ZTE markalarına ait donanımları da içine alıyor.Yani operatörlerin bu donanımları değiştirmesi gerekebilir. Almanya da ABD ile benzer bir sebeple, iletişim donanımları ve altyapıları ya da ağları sebebiyle Çin'e bilgi sızdırılmasının önüne geçmek için bu adımları attığını söylüyor. 

Huawei'den bir yetkili yasaklar hakkında yorum yapmayacağını söylüyor ancak aktarıldığı kadarıyla Almanya da dahil olmak üzere diğer ülkelere 20 yıl boyunca sunulan teknolojilerin 'iyi bir güvenlik siciline' sahip olduğunu belirtiliyor.

Huawei daha önce resmi olarak açıklanan rakamlara göre 80 milyon kullanıcı kaybetti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler