Almanya Savunma Bakanı Pistorius, savunma alanına daha fazla yatırım çağrısı yaptı

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya'nın savunmaya daha fazla yatırım yapması gerektiğini belirterek, Alman ordusunun mevcut durumunun tam ölçekli bir çatışmada kendisini etkili bir şekilde savunamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 28.02.2023 - 15:46
Almanya Savunma Bakanı Pistorius, savunma alanına daha fazla yatırım çağrısı yaptı
Abone Ol google-news

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, SPD parlamento grubu tarafından düzenlenen "zamanın dönüşü" konulu bir etkinlikte konuştu.

Güvenlik ve kalkınmaya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini savunan iki bakan, Almanya'nın Doğu Avrupa'daki NATO ortaklarını da korumakla yükümlü olduğunu ifade ettiler.

Boris Pistorius, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline atıfta bulunarak, bu tür ülkelerin "açıkça korktuklarını ve neden korktuklarını bildiklerini" söyledi. 

Pistorius, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diğer Doğu Avrupa ülkelerine saldırmayacağından kimse emin olamazdı. Ancak Almanya şu anda açık bir saldırı savaşında kendisini savunabilecek silahlı kuvvetlere sahip değil. Yaptırımlar Rusya'yı caydırmak için tek başına yeterli değil. Bu nedenle yeni silahlar için çok fazla paraya ihtiyaç var" dedi .

Kalkınma Bakanı Schulze, bazı ülkelerin, Ukrayna konusunda Almanya'ya yardım etmeyi unutmasından endişe ettiğini dile getirdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler