Belçika'da çikolatalarda ikinci salmonella bakterisi vakası
Dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisi tespit edildi.
Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Wieze kentindeki fabrikada bakterinin 27 Haziran'da bulunduğu bildirildi. Bunun üzerine 25 Haziran'dan bu yana üretilen çikolataların tümünün satışının durdurulduğu belirtildi.
Açıklamada, bakterinin bulunma nedeninin araştırıldığı, aydınlığa kavuşturulduktan sonra fabrikanın temizlenerek yeniden üretime başlayacağı duyuruldu.
Nisanda da Ferrero'nun Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikasında, Kinder çikolata ürünlerinde salmonellaya rastlanmış, çok sayıda Avrupa ülkesinde vakalar görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü, dünyada çikolata ürünleriyle bağlantılı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu bildirmişti. Bunun üzerine kapatılan fabrikanın, gelecek ay tekrar faaliyete başlayacağı açıklanmıştı.
En Çok Okunan Haberler
- Reisi'nin helikopteri sert iniş yaptı!
- Dolar mı, mevduat mı?
- Helikopterin düştüğü bölge bulundu
- Prof. Dr. Görür 'periyodu doldu' diyerek açıkladı
- Bir yolcuyla iletişime geçildi
- Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı tutuklandı
- Erdoğan ‘bu iş çığrından çıktı’ diyerek kızdı!
- Dev derbide kazanan Fenerbahçe!
- Arda Güler'den Villarreal ağlarına 2 gol!
- Buğday fiyatlarına dair tahminler belli oldu