Çin Savunma Bakanı Wei'den Afrika mesajı: Çin-Afrika iş birliğini geliştirme çağrısında bulundu

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe, Çin-Afrika barış ve güvenlik işbirliğini geliştirme çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.07.2022 - 13:35
Çin Savunma Bakanı Wei'den Afrika mesajı: Çin-Afrika iş birliğini geliştirme çağrısında bulundu
Abone Ol google-news

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe, video bağlantısıyla düzenlenen 2. Çin-Afrika Barış ve Güvenlik Forumu'nun bakanlar toplantısında Çin-Afrika barış ve güvenlik işbirliğini geliştirme çağrısında bulundu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, foruma bir tebrik mektubu gönderdi. Mektup, toplantıda Wei Fenghe tarafından okundu.

Wei, Çin-Afrika barış ve güvenlik işbirliğine büyük önem veren Şi Cinping'in yeni dönemde ortak geleceğe sahip Çin-Afrika topluluğu inşa etme girişimini öne çıkararak Çin ve Afrika'nın dayanışma ve koordinasyonu güçlendirmesi ve ortak güvenliği sağlaması için ileriye dönük çalışmalarını işaret ettiğini söyledi.

Wei, Çin ve Afrika'nın yakın stratejik iletişimi sürdürmesi, ekipman ve teknolojik işbirliğini artırması, ortak deniz tatbikatlarını ve eğitimini derinleştirmesi ve profesyonel alanlardaki temasını genişletmesi gerektiğini ifade etti.

Afrika ülkelerinden toplantıya katılan temsilciler, Çin'in barış ve güvenlik alanlarında Afrika'ya verdiği destek ve yardımı takdir ettiklerini ifade ederek, Afrika ülkelerinin Çin ile dayanışma ve iş birliğini güçlendirmeyi dört gözle beklediklerini söylediler.

Foruma Afrika Birliği ve Afrika ülkelerinden yaklaşık 50 bakanlık düzeyinde yetkili ve üst düzey temsilci katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler