Fransa’da cezaevi aracına saldırı: 2 ölü

Normandiya'da Rouen yakınlarında bir cezaevi minibüsüne kurulan pusuda iki Fransız cezaevi görevlisi öldürüldü, mahkum firar etti.

Yayınlanma: 14.05.2024 - 15:46
Abone Ol google-news

Fransız medyasına göre, minibüste taşınmakta olan bir mahkum saldırganlarla birlikte kaçtı. Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, diğer üç memurun da ağır yaralandığını söyledi.

Bakan ayrıca Adalet Bakanlığı'nın kriz birimini topladığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron X'te “faillerin bulunması için her şeyin yapıldığını” belirtirken, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin “birkaç yüz polis memuru ve jandarmanın” harekete geçirildiğini söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Pusu, salı günü Normandiya'nın Val-de-Reuil kasabası yakınlarındaki bir otoyol gişesinde meydana geldi. Cezaevi arabasındaki mahkum, "Sinek" lakaplı Mohamed A.'nın kaçmasına yol açtı. Mahkum ve çete üyeleri pusudan hemen sonra Audi A5 ve BMW 5 serisi olmak üzere iki araçla kaçtı.

Fransız BFMTV kanalı, mahkumun bu sabah Rouen'da bir duruşmaya katıldıktan sonra Évreux kasabasındaki hapishaneye geri götürüldüğünü bildirmişti.

'KALAŞNİKOF TARZI SİLAHLAR KULLANILDI'

Yerel polisten bir kaynak, şunları söyledi: “Pusu, A154 yolu üzerindeki Incarville gişelerinde gerçekleşti. Kalaşnikof tarzı silahların kullanıldığı tahmin ediliyor. Uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı davalarla tanınan bir tutuklu, yaklaşık dört saldırganla birlikte firar etti.” Olaydan sonra otoyolun iki girişi de kapatıldı.

AFP'ye göre olay, cezaevi konvoyuna iki araçla yaklaşan birkaç kişi tarafından gerçekleştirildi. Fransız medyasında yer alan doğrulanmamış haberlere göre kaçan mahkum ve saldırganların kaçtıkları araç yakınlarda yanmış olarak bulundu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler