Hamas tarafından serbest bırakılmıştı: Barış aktivisti olduğu ortaya çıktı

7 Ekim'de Hamas tarafından rehin alınarak, dün gece serbest bırakılan 85 yaşındaki İsrail vatandaşı Yocheved Lifshitz'in, eşiyle birlikte yıllarca Gazze'deki hasta Filistinlilerin hastaneye ulaşmasına yardımcı olmaya çalışan bir barış aktivisti olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 24.10.2023 - 10:40
Hamas tarafından serbest bırakılmıştı: Barış aktivisti olduğu ortaya çıktı
Abone Ol google-news

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların 17. gününde Hamas cephesinden yeni bir açıklama geldi. 

Mısır medyasına konuşan İzzettin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, iki rehineyi daha serbest bıraktıklarını duyurdu.

Rehineleri "insani nedenlerle" serbest bıraktıklarını belirten Ebu Ubeyde, “Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuna yanıt olarak iki esiri daha serbest bıraktık” dedi.

Serbest bırakılanların İsrail vatandaşları Yocheved Lifshitz ve Nurit Cooper olduğu öğrenildi. Lifshitz ve Cooper'in, 7 Ekim'de Hamas militanları tarafından eşleriyle birlikte evlerinden rehin alındığı kaydedildi.

 

BARIŞ AKTİVİSTİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

85 yaşındaki Lifshitz'in, bir fotoğrafçı olduğu belirtilirken, eşiyle birlikte yıllarca Gazze'deki hasta Filistinlilerin hastaneye ulaşmasına yardımcı olmaya çalışan bir barış aktivisti olarak tanındığı ifade edildi.

Mısır televizyonu, kadınların Refah sınır kapısından Gazze dışına çıkarıldığını ve ambulanslara bindirildiğini gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Hamas, Katar'ın arabulucu çabalarına yanıt olarak İsrail vatandaşlığına sahip ABD'li anne Judith Raanan ve kızı Natalie Raanan'ı insani gerekçelerle serbest bıraktıklarını duyurmuştu.

7 Ekim'den bu yana çatışmalarda Hamas tarafından 222 kişinin rehin alındığı bildirilmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler