İsrailli rehine yaşadıklarını ilk kez anlattı: Sanki bir örümcek ağının içine gittim

7 Ekim'de Hamas tarafından rehin alınarak, dün gece serbest bırakılan 85 yaşındaki İsrail vatandaşı Yocheved Lifshitz, rehine halindeyken yaşadıklarını ilk kez anlattı. Lifshitz, "Sanki bir örümcek ağının içine götürüldük... Yeraltı tünellerinde birkaç kilometre yürüdük, zemin ıslaktı. Adeta cehennemden geçer gibiydim" dedi.

Yayınlanma: 24.10.2023 - 14:52
İsrailli rehine yaşadıklarını ilk kez anlattı: Sanki bir örümcek ağının içine gittim
Abone Ol google-news

7 Ekim'de Hamas tarafından rehin alınarak, dün gece serbest bırakılan 85 yaşındaki İsrail vatandaşı Yocheved Lifshitz, rehine halindeyken yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Lifshitz, rehine halinde Gazze'ye götürülürken, "sürülmüş tarlalardan geçtiklerini" söyledi.

Lifshitz, "Sanki bir örümcek ağının içine götürüldük... Yeraltı tünellerinde birkaç kilometre yürüdük, zemin ıslaktı. Adeta cehennemden geçer gibiydik" dedi.

Hamas militanlarının kendilerine "nazik" davrandığını ve "ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini" belirten Lifshitz, "yıkanmalarına ve yemek yemelerine" de  izin verdiklerini kaydetti.

Lifshitz, "Bize pide, sert peynir, az yağlı krem peynir ve salatalık verdiler. Tüm gün boyunca yemeğimiz buydu" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın, 7 Ekim saldırılarından önce "ateş saçan ve tarlaları yakan balonlar" göndererek kendilerine uyarı tehdidinde söyleyen Lifshitz, "İsrail ordusu bunu ciddiye almadı" diye konuştu.

Lifshitz, Hamas'ın "gerçekten hazırlıklı" olduğunu ve saldırıların "uzun süredir planlanmış" gibi göründüğünü söyledi.

85 yaşındaki Lifshitz'in, bir fotoğrafçı olduğu belirtilmişti. Eşiyle birlikte yıllarca Gazze'deki hasta Filistinlilerin hastaneye ulaşmasına yardımcı olmaya çalışan bir barış aktivisti olarak da tanınıyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler