Japonya'da çocuk intihar oranları rekor seviyelere ulaştı

Tokyo hükümeti tarafından açıklanan son rakamlara göre, çocuk intiharlarının toplam sayısı ilk kez 500'ü aşarak rekor bir seviyeye tırmandı.

Yayınlanma: 01.03.2023 - 11:44
Japonya'da çocuk intihar oranları rekor seviyelere ulaştı
Abone Ol google-news

Japonya Eğitim Bakanlığı, salı günü ülke genelindeki eğitim kurullarına gönderdiği talimatla, endişe ve zorluk yaşayan çocukların mümkün olan en kısa sürede bulunması çağrısında bulundu. Bakanlık kurullardan ayrıca, durumla başa çıkabilmeleri için ebeveynler ile birlikte çalışmalarını talep etti.

ÇOĞU LİSE SON SINIFTA

Japonya Sağlık Bakanlığı, şubat ayında yaptığı açıklamada, "Geçen yıl ilkokuldan lise son sınıfa kadar toplam 512 öğrencinin intihar ederek yaşamına son verdiğini" açıkladı. 

Bakanlık, ölenlerin 352'sinin lise son sınıfta, 143'ünün ortaokulda, 17'sinin ise ilkokulda olduğunun altını çizdi.

İNTİHARLARIN SEBEPLERİ

Eğitim bakanlığının analizi, çocuklar arasındaki intiharların çoğunlukla "düşük akademik performans, giriş sınavları ve gelecekleriyle ilgili endişelerden" kaynaklandığını gösterdi.

Eğitim ve Kültür Bakanı Nagaoka Keiko, Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların etraflarında onlara yardım etmek isteyen yetişkinler olduğunu bilmeleri gerektiğini söyledi.

Bakan ayrıca, ebeveynleri ve okul yetkililerini, çocukların gösterebileceği ince işaretlere dikkat etmeye ve endişelerini dinlemeye çağırdı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler