Kanada Başbakanı uçan cismin düşürüldüğünü doğruladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı'nın (NORAD) Kanada hava sahasına giren kimliği belirsiz bir nesneyi vurduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 12.02.2023 - 08:46
Kanada Başbakanı uçan cismin düşürüldüğünü doğruladı
Abone Ol google-news

Kanada Başbakanı Trudeau, kimliği belirsiz bir cismin daha Kuzey Amerika hava sahası üzerinde düşürüldüğünü doğruladı. Cismin ne olduğuna dair açıklama yapılmadı.

FoxNews'ta yer alan habere göre Trudeau, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Kanada hava sahasını ihlal eden tanımlanamayan bir nesnenin düşürülmesi emrini verdim" dedi.

ABD ve Kanada tarafından ortaklaşa işletilen Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı'na bağlı bir Amerikan F-22'sinin "Yukon üzerindeki nesneyi düşürdüğünü" söyledi.

Açıklamalara göre Kanada hava sahasını ihlal eden cisim için ABD ve Kanada uçakları birlikte havalandı. Ardından bir F-22 cismi vurdu.

Yetkililer, Biden'ın cuma günü düşürülmesini emrettiği nesnede olduğu gibi, Yukon Bölgesi üzerinde de neyin düşürüldüğünü henüz belirlemediklerini söylediler.

Trudeau, cumartesi öğleden sonra Biden ile konuştuğunu söyledi. Twitter gönderisinde "Kanada Kuvvetleri şimdi nesnenin enkazını kurtaracak ve analiz edecek" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon