Rusya, Ukrayna'yı 'askerlerini zehirlemek' ile suçladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güneydoğu bölgesinde bulunan Zaporijya nükleer santralindeki bazı askerlerini zehirlemekle suçladı.

Yayınlanma: 20.08.2022 - 17:30
Rusya, Ukrayna'yı 'askerlerini zehirlemek' ile suçladı
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı, 31 Temmuz'da bir grup Rus askerinin zehirlenme belirtileriyle askeri bir hastaneye kaldırıldığını ve yapılan testler sonucunda ise askerlerin vücudunda zehirli bir madde tespit edildiğini iddia etti. 

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Ukrayna rejimi tarafından uygulanan kimyasal terör gerçeğine ilişkin olarak Rusya, tüm analizlerin sonuçlarıyla destekleyici kanıtlar hazırlıyor" denildi.

Açıklamada, hastaneye kaldırılan askerlerin sayısı ve şu anki sağlık durumları belirtilmezken "Destekleyici kanıtın" ne olduğu söylenmedi.

Ukrayna içişleri bakanlığının bir danışmanı, olayla ilgili, iddia edilen zehirlenmeye Rus güçlerinin son kullanma tarihi geçmiş konserve eti yemesinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, "Rusya, zehirlenmelerin son kullanma tarihi geçmiş konserve etten kaynaklanıp kaynaklanmadığını açıklığa kavuşturmuyor" açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler