2023 YKS taban puanları tablosu! 2023 üniversite taban puanlarına nereden bakılır? 2 ve 4 yıllık üniversitelerin kontenjanları ve başarı sıralaması açıklandı mı?

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması beklenirken adaylar üniversitelerin taban puanlarını, kontenjanlarını ve başarı sıralamalarını araştırmaya başladı. YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar şimdiden farklı şehirlerde üniversite ve bölümleri en doğru şekilde seçebilmek için araştırmalarına hız verdi. Peki, 2023 YKS taban puanları tablosu! 2023 üniversite taban puanlarına nereden bakılır? 2 ve 4 yıllık üniversitelerin kontenjanları ve başarı sıralaması açıklandı mı?

Yayınlanma: 20.07.2023 - 09:50
2023 YKS taban puanları tablosu! 2023 üniversite taban puanlarına nereden bakılır? 2 ve 4 yıllık üniversitelerin kontenjanları ve başarı sıralaması açıklandı mı?
Abone Ol google-news

Üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen adaylar YKS sınav sonuçlarına göre tercihlerini yapacak. Üniversitelerin her yıl alım yaptığı tavan ve taban puanlar değişkenlik gösteriyor. Sınava katılan aday sayısı, üniversite sınavının zorluk ve kolaylık derecesine göre puanlar farklı olabiliyor. Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakülteleri, Açıköğretim, Hemşirelik, Tıp her yıl en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor. Peki, 2023 YKS taban puanları tablosu! 2023 üniversite taban puanlarına nereden bakılır? 2 ve 4 yıllık üniversitelerin kontenjanları ve başarı sıralaması açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

YKS 2023 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI AÇIKLANDI MI?

2023 yılına ilişkin YKS taban puanları ve başarı sıralamaları henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023 yılı taban ve tavan puanları yerleştirme işlemleri sona erdikten sonra belli oluyor.

ÖSYM tarafından açıklanacak kılavuzda 2022 yılına ilişkin sayısal veriler yer alacak. Adaylar geçtiğimiz yıl yapılan yerleştirme işlemlerinde kullanılan puanları baz alarak tercihlerini şekillendirecek. Geçtiğimiz yılın taban puanlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU'NUN TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM YKS KILAVUZUNDA NELER YER ALACAK?

ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzunda adayların tercih takvimi yer alacak. Ayrıca 2022 yılına ilişkin üniversitelerin alım yaptığı puanlar yer alacak.

Öğrenciler tercih ekranında Program kodu, Fakülte/Yüksekokul adı, program adı, puan türü, genel kontenjan, en küçük puan, en yüksek puan gibi kriterlere dikkate ederek tercihlerini şekillendirecek.

Henüz yeni tercih takvimi belli olmadı. Geçtiğimiz yıl sınav sonuçları 18 Temmuz’da erişime açılmış tercihler ise 27 Temmuz’da başlamıştı.

YKS SINAV SONUCUNA NEREDEN NASIL BAKILIR?

YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM’nin sosyal medya hesabından duyuru yapılacak ve Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden sonuçlar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek.

Yayınlanan takvime göre sonuçlar 20 Temmuz Perşembe günü duyurulacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler