Pamukkale Üniversitesi rektörü yargıyı dinlemiyor!

Yabancı uyruklu öğrencilerin usulsüz kaydedilmesi skandalı ile gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Yayınlanma: 08.01.2024 - 03:00
Pamukkale Üniversitesi rektörü yargıyı dinlemiyor!
Abone Ol google-news

Kutluhan görev süresi boyunca pek çok idari personelin görev yerini değiştirdi, kimi personeli de sürgüne gönderdi. Kutluhan, “Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı” kadrosunda bulunan Ali Murat Filiz’i de 5 Haziran 2023 tarihinde görevden alarak farklı bir birimde görevlendirdi. Filiz yürütmeyi durdurma istemiyle Denizli 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Mahkeme kararında görev değişikliği işleminin haksız ve hukuka uygun olmadığına dikkat çekildi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’de Filiz’in asıl kadrosuna dönmesi yönünde hüküm verdi. Cumhuriyet’e konuşan Filiz, “Üniversite yargı kararına uymuyor. Görevime iade edilmedim, farklı bir birimde yapabileceğimin çok üzerinde işler verilerek hakkımda soruşturma açılmak isteniyor” dedi.

Söz konusu haberimize ilişkin Pamukkale Üniversitesi’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Gazeteniz 08/01/2024 tarihli “Rektör Yargıyı dinlemiyor” başlıklı haberde yer alan iddialara ilişkin açıklamamızdır:

  1. Kadrosu Pamukkale Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığında, daire başkanı olarak bulunan Ali Murat FİLİZ, haberde iddia edildiği gibi 05/06/2023 tarihinde değil, 11/01/2021 tarihinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından Üniversite Genel Sekreterlik Birimine “koordinatör” olarak görevlendirilmiştir. 
  2. Adı geçen haberde zikredilen 05/06/2023 tarihinde ise Genel Sekreterlik biriminden, mesleki uzmanlığı ile bağlantılı Üniversite Güç Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezine görevlendirilmiş, ancak yapılan bu görevlendirmenin yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin haberde de geçen Yargı yoluna gitmiş ve açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Üniversitemizce bunun üzerine verilen yargı kararı geciktirilmeksizin yerine getirilmiş ve Ali Murat FİLİZ bir önceki görev yeri olan Genel Sekreterlik birimindeki “koordinatörlük” görevine iade edilmiştir.
  3. Haberde iddia ve ima edildiği üzere adı geçenin kadro görev yeri olan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına iadesine ilişkin ne bir yargı kararı ne de idarece verilmiş yargı kararını yok sayma idari işlemi vardır. 

Tamer Ceylan

Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler