Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde konuştu. Erdoğan asgari ücret ile ilgili de açıklama yaptı. Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Yayınlanma: 09.05.2023 - 18:35
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne kadar olacak?
Abone Ol google-news

Tarihi seçimlere 5 gün kala AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin zam oranını açıkladı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'daki “2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni”nde konuştu. Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında işçilere yapılacak zammı açıkladı. Buna göre işçilere yüzde 45 zam yapılacak, en düşük aylık 15 bin liraya çıkacak.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Doğal gazın konutlarda ilk ay tamamen ücretsiz, bir yıl boyunca da mutfak ve sıcak su tüketimine karşılık gelen kısmının faturalardan düşülecek olmasının bunlardan biri olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Deprem felaketinin ekonomimizin üzerine bindirdiği 100 milyar doları aşkın yüke rağmen bu adımları atmayı sürdüreceğiz. Artık Türkiye, hamdolsun, tüm bu yüklerin altından kalkabilecek güce ve büyüklüğe ulaşmıştır. Bu çerçevede, enflasyonun ve hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılara karşı tüm vatandaşlarımızın gelirini artırarak refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemeler de yapacağız. Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına, bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz.

Temmuz ayı için, bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek bizim boynumuzun borcudur."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler