Domates yasağında iki geri adım birden!

Fiyat artışlarını yasaklarla dizginlemeye çalışan iktidar yine başarılı olamadı. Üreticilerin tepkisi üzerine domates ihracını 2 Mart’ta yasaklayan Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilerin tepkisi üzerine geri adım attı. Bakanlığın yasaklama yetkisi de yeniden Ticaret Bakanlığı’na verildi.

Yayınlanma: 09.03.2023 - 04:00
Domates yasağında iki geri adım birden!
Abone Ol google-news

Domates ihracatıyla ilgili, çok kısa zamanda yaşanan gelişmeler baş döndürdü.

Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı’nın kendisine veridiği yeni yetkiyle, 2 Mart’ta “gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması” gerekçesiyle domates ihracatını 14 Nisan 2023’e dek kısıtlama kararı aldı. Ancak bu karar domates üreticilerinin büyük tepkisini topladı. Bu kapsamda Antalya’nın Kaş ilçesindeki domates üreticileri Antalya-Muğla karayolunu 6 Mart’ta trafiğe kapattı. Üreticiler, karar sonrası düşük satış fiyatlarının daha da düşeceğini belirterek kararın kaldırılmasını istedi.

Üreticilerin eylemlerinden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda geri adım attı ve ihracatta kısıtlama kararını kaldırdı.

Bunun yanında Ticaret Bakanlığı da dikkat çeken bir karar aldı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan kararla Ticaret Bakanlığı’nın, 27 Ocak 2022’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na devrettiği “bazı tarım ürünlerinde ihracat kısıtlaması getirilmesi” yetkisi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın elinden alındı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği de kararı olumlu karşıladığını, geçen yıl sadece taze domates ihracatının 377 milyon dolar olduğunu duyurdu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler