Fed Başkanı dolar kurunu da vurdu: Ünlü ekonomist Zelyut uyardı!

Ekonomist Evren Devrim Zelyut Fed Başkanı Powell’ın son faiz açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından dolar kurunun olumsuz etkileneceğini ifade ederek “Dolar/TL için kötü haber geldi...” diye yazdı.

Yayınlanma: 08.03.2023 - 14:50
Fed Başkanı dolar kurunu da vurdu: Ünlü ekonomist Zelyut uyardı!
Abone Ol google-news

Merkez Bankası'nın uyguladığı kur politikası rezervlere 9.4 milyar negatif yansırken, TL depremden bugüne geçen yaklaşık bir ayda dolar karşısında değer kaybı yaşıyor. Türk Lirası günlerdir sınırlı da olsa değer kaybederken iktidarın faiz politikası piyasaları derinden sarsıyor. 

"FAİZ ORANLARI DAHA YÜKSEK OLABİLİR"

Fed Başkanı Jerome Powell dün Senato Bankacılık Komitesi'nde gerçekleştirdiği sunumda “Son ekonomik veriler beklenenden güçlü geldi. Bu nihai faiz oranlarının önceden öngörülenden daha yüksek olabileceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrası küresel para piyasalarında ciddi hareketlenmeler gözlemlendi. Türkiye’de dolar kuru 19 TL barajına çok yaklaşmışken bu açıklamanın da Dolar karşısında Türk Lirası’nı zayıflatacağı vurgulandı.

FED BAŞKANI DOLAR KURUNU DA VURDU

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut Powell’ın açıklamaları sonrası Twitter’da kısa bir değerlendirmede bulundu. “Dolar/TL için kötü haber geldi..." diyen Zelyut'un paylaşımı şöyle:

"FED Başkanı Powell, bu yıl görülecek güçlü ekonomik aktivitenin FED yetkililerini yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını beklediklerinden daha fazla artırmalarına yol açacağını söyledi.”

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon