Hürriyet gazetesinin matbaası Baykar'a satıldı

Hürriyet gazetesinin İstanbul Esenyurt’taki dev matbaası, arsası ile birlikte 816 milyon 551 bin TL’ye, İHA ve SİHA’lar yapan Baykar Makine’ye satıldı.

Yayınlanma: 05.05.2023 - 09:29
Hürriyet gazetesinin matbaası Baykar'a satıldı
Abone Ol google-news

Demirören Medya Grubu, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin Esenyurt’taki eski matbaasının arsası ve üzerindeki binaları, Baykar Makina Sanayii ve Ticaret A.Ş.’ye sattığını duyurdu.

Konu ile ilgili borsaya yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel'de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 816.551.400,00.-TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır” denildi.

 AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile ağabeyi Haluk Bayraktar’ın sahibi olduğu Baykar şirketi, ürettiği İHA’larla gündemde olmasıyla biliniyor.

SOSYAL MEDYADAN DA DUYURULDU

Baykar'ın Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada da "Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'ye ait İstanbul Hadımköy'deki mevcut üretim alanımızın yakınında bulunan fabrika tesisleri, Baykar'ın insansız hava aracı üretim alanının genişleme ihtiyacı çerçevesinde ihracattan elde ettiğimiz gelirlerimiz kullanılarak öz kaynaklarımızla satın alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, "İstanbul Hadımköy'de bulunan söz konusu fabrika tesisi, üretim ve depolama alanı gibi ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" ifadeleri kullanıldı. 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler