Köklü Alman şirketi Türkiye'den çekildi! 'Tüm hisselerini sattı'

Geçen yıl Türkiye’deki en önemli çelik şirketlerinden Borusan ile ortaklığını sona erdiren Mannessmann’ın ardından bu kez 152 yıllık metal şirketi paylarını satarak, Türkiye’deki üretimdeki varlığını sona erdirdi.

Yayınlanma: 11.01.2024 - 10:11
Köklü Alman şirketi Türkiye'den çekildi! 'Tüm hisselerini sattı'
Abone Ol google-news

Türk metal sanayisinde bir Alman devi daha Türkiye’deki varlığını satma kararı aldı.

Geçen yılın Ağustos ayında Türkiye’deki en önemli çelik şirketlerinden Borusan ile ortaklığını sona erdiren Mannessmann’ın ardından bu kez 152 yıllık metal şirketi Wuppermann da Türk şirketle yollarını ayırdı. 2013’te Galva Metal’in yüzde 35’ini alarak Türk ağır sanayisine adım atan Wuppermann, hisselerini ortağına geri satarak Türkiye’deki üretimden çekildi.

Patronlar Dünyasın'dan Gökmen Mert Kural'ın aktardığına göre, böylece 6 ay arayla iki Alman metal devi, Türkiye’deki ortaklıklarını sona erdirme kararı aldı.

9 AVRUPA ÜLKESİNDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Merkezi Leverkusen'de bulunan Wuppermann AG, yassı ürünler, borular ve çeşitli çelik ve sac işlerinin üretimi yapıyor.

1872’de Theodor Wuppermann tarafından kurulan, 1888 yılında ilk kez şerit demir üreten şirket, yılda 500.000 tonun üzerinde çelik işleme kapasitesine sahip. Son olarak 100 milyon Euro'luk yatırımla Macaristan tesisini kuran şirket, 152 yıldır Wuppermann ailesi tarafından yönetiliyor.

Alman şirket, 9 Avrupa ülkesinde 3 holdinge ve 16 yan kuruluşa sahip. Hollanda’da Hollanda'da Wuppermann Staal Nederland BV, Macaristan’da  Wuppermann Hungary Kft., Avusturya'da Wuppermann Austria GmbH ve Wuppermann Metalltechnik GmbH , Polonya’da Wuppermann Polska adlı üretim tesisleri var.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler