Komşuda büyümeye devam

Polisan Holding’in yurtdışı yatırımı olan ve Yunanistan’da fabrikası bulunan Polisan Hellas, bu yıl onuncu yılını kutluyor. Yunanistan ve Balkanlar’daki tek polietilen Tereftalat (PET) ve öncü r-PET granül üreticilerinden biri olan şirket, 2023’te başlatacağı yeni yatırım planlamalarıyla, Balkanlar ve Avrupa’daki konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 09.05.2023 - 04:00
Komşuda büyümeye devam
Abone Ol google-news

Polisan Hellas yatırım hedeflerini anlatmak için fabrikanın bulunduğu Yunanistan’ın Volos kentinde gazetecilere yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Polisan Hellas Genel Müdürü Cenk Bitlis, “Yılda 200 milyondan fazla preform üretebiliyoruz. Rekabetimizi korumak için sürekli olarak verimlilik ve yenilik yatırımlarımız devam ediyor. Sürdürülebilirliğe de odaklanmış durumdayız” dedi. 

FABRİKANIN SAHİP OLDUĞU 

yüksek otomasyona işaret eden Bitlis, çalışan sayısının 75 olduğunu, bunların arasında laboratuvar ve    Ar-Ge çalışanlarının da bulunduğunu söyledi. Şirketin 2023 yılı için belirlenen 4 milyon Avro’luk yatırım bütçesinin 3 milyon Avro’sunu r-PET, geri kalanını ise iyileştirme ve genel bakım yatırımları oluşturuyor. 

Polisan Hellas bu yatırımlarla PET pazarının stratejik oyuncularından biri haline gelmeyi planlıyor. Çünkü AB, 2025 yılına kadar yüzde 25, 2030 yılına kadar yüzde 30 olacak şekilde geri dönüştürülebilen  r-PET kullanımını zorunlu hale getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler