KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? KYK yurt ücretleri ne zaman geri ödenecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçti. Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtların depremzedelere tahsis edildi. Bu gelişmenin ardından öğrenciler KYK kayıtlarının nasıl sildirildiğini, KYK yurt ücretlerinin iade edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

Yayınlanma: 09.03.2023 - 12:58
KYK yurt ücretleri iade edilecek mi? KYK yurt ücretleri ne zaman geri ödenecek?
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası depremzedeleri yerleştirmek üzere KYK'ye ait yurtlar boşaltıldı. KYK  yuratlarında kalan ve ödeme yapan binlerce öğrenci KYK yurt ücretlerinin iade edilip, edilmeyeceğini merak ediyor. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt ücretleri ile ilgili açıklama yaptı.

KYK YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için GSB Yurtları için ödeme yapan öğrencilere ücretlerin geri iade edileceğini açıkladı.

KYK GÜVENCE BEDELİ NASIL İADE EDİLİR?

Yurt müdürlüğünce kaydı silinen öğrencilerin alacağı tutar hesaplanarak yurdun bağlı bulunduğu il müdürlüğüne gönderilir. Öğrencilerin yurt müdürlüklerine vermiş oldukları dilekçelerinde yer alan kendilerine ait IBAN numaralı hesaplarına il müdürlükleri tarafından iade yapılmaktadır. IBAN numarası kesinlikle öğrencilerin şahsına ait olmalıdır. Öğrencinin vefatı halinde mirasçılarına kalan ücret iade edilir.

KYK KAYIT SİLDİRME NASIL YAPILIR?

Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka size ait bir hesabin iban numarasini yazmanız gerekmektedir. İşlemlerin kısa sürede bitirilmesi açısından IBAN numarasının doğruluğundan emin olmalısınız.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler