Metal sektöründe grev kararı... Birleşik Metal İş Sendikası'ndan açıklama!

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, 12 ildeki 63 fabrikada çalışmakta olan 12 bin metal işçisinin katılımıyla çıkılacak greve ilişkin açıklama yaptı. Atar, "Kavgamız yeni başlıyor. Artık süreç grev aşamasındadır. Şimdi dönem grev kararlarını almak, en güçlü biçimde hayata geçirme dönemidir" dedi.

Yayınlanma: 11.01.2024 - 15:48
Metal sektöründe grev kararı... Birleşik Metal İş Sendikası'ndan açıklama!
Abone Ol google-news

Birleşik Metal İş Sendikası ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı alındı.

12 ildeki 63 fabrikada çalışmakta olan 12 bin metal işçisi hakları için greve çıkıyor.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar tarafından yapılan açıklamada, "Gerek 60 günlük görüşme süreci, gerek arabulucuda ve gerekse de daha sonra yapılan 2 toplantıda bir anlaşma zemini ortaya çıkmamıştır. Bugüne kadar, Sendikamızın ve dolayısıyla metal işçilerinin kabul edebileceği bir teklif ortaya konmamıştır. Bu nedenle, daha fazla beklemenin bir anlamı kalmamıştır" denildi.

"KAVGAMIZ YENİ BAŞLIYOR"

Atar, grev ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Bütün bu gelişmeleri değerlendiren Başkanlar Kurulumuz, MESS’in metal işçilerinin haklı taleplerinin karşılamaması nedeniyle mücadelenin yükseltilmesi kararını almıştır.

MESS, işçilerin haklı taleplerine kulaklarını tıkamakta, açlık ve yoksulluğun yakıcı sesini duymamaktadır. Bu durumda, metal işçilerine düşen görev, haklarına, taleplerine ve geleceğine sahip çıkmaktır. Metal işçileri, bu esarete ve yoksulluğa boyun eğmeyecektir.

Bizlere sefaleti reva gören, yoksulluğu dayatan toplu sözleşme sürecini ilk olarak 2011 yılındaki grevlerimizle yıktık. Bu tür dayatmalara boyun eğmeyeceğimizi 2015 grevlerimizde ve sonraki dönemlerde de gösterdik ve göstermeye de devam ettik. Ancak, aynı yaklaşımın bugün de sürdürülmek istendiğini görüyoruz.

Şimdi bir kez daha belirtiyorum. Sermayenin dayatmalara asla teslim olmayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz. Dünden bugüne mücadele tarihimiz bu kararlılığımızın bir dizi örneği ile doludur.

Şimdi yeni bir sürece giriyoruz. Kavgamız yeni başlıyor. Artık süreç grev aşamasındadır. Şimdi dönem grev kararlarını almak, en güçlü biçimde hayata geçirme dönemidir. 

Başkanlar Kurulumuz dün yaptığı toplantıda, gelinen aşamayı bütün ayrıntıları ile değerlendirmiş ve grev aşamasına geçme kararı almıştır. Kademe kademe grev uygulamaları yapacağız.

Bu çerçevede, 34 işletmeye bağlı 63 fabrika/işyeri içerisinde ilk olarak; 15 işletmeden 37 fabrikada greve çıkıyoruz.

•9 işletmeye bağlı 26 fabrikada 19 Ocak günü,

•3 işletmeye bağlı 6 fabrikada 23 Ocak günü,

•3 işletmeye bağlı 5 fabrikada 24 Ocak günü, greve çıkıyoruz.

Bu grevlere 7.000 metal işçisi katılacak. Diğer fabrikalarda ise grev kararlarımızı önümüzdeki günlerde kademe kademe açıklayacağız. Yurdun dört bir yanı grev ateşlerine tanık olacak."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler