Foto Galeri Haber Yaşam Kültür-Sanat Çevre Gezi Spor Doğa ve İnsan

Kapat

Turşu Kurma rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

27 Ekim 2017, Cuma
Haber görseli
1
Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde emekli kimya mühendisi Mustafa Koca, En Çok Çeşit Probiyotikli Turşu Kurma rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Haber görseli
2
Dinar'da oturan emekli kimya mühendisi Mustafa Koca, çörekotu, hünnap, ışkın, çiriş, dağ çileği, keçiboynuzu, kudret narı, buğday rüşeymi, buğday çimi, semiz otu, ayrık otu, gojiberry, gilaburu, altın çilek, deniz kadayıfı, demir dikeni, yapışkan andız otu, kapari, enginar, zeytin yaprağı, atkestanesi gibi bitkileri kullanarak ürettiği 1065 adet probiyotikli turşularıyla 'En Çok Çeşit Probiyotikli Turşu Kurma' rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

'Dünya Erkek Rekorları' kapsamında düzenlenen rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyetince tescil edildi. Programa, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Ticaret Odası Başkanı Hakan Uyan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Mustafa Koca, işyerindeki turşuları göstererek probiyotik turşuların yapılışı ve faydalarını anlattı. Daha sonra Mustafa Koca'nın yaptığı probiyotik turşular ile turşuların üretilip satışının yapılacağı 'Probiyotik ve Turşu Üretim Merkezi'nin açılışı yapıldı.