'Onur Ünal'ı kör noktalar öldürdü!'

20 Haziran 2015 Cumartesi, 22:23
'Onur Ünal'ı kör noktalar öldürdü!'
Maltepe Cezaevi’nde gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını yitiren 15 yaşındaki Onur Önal’ın ölümünden sorumlu oldukları iddiasıyla yargılanacak olan infaz koruma memurlarının ifadeleri, çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Cezaevinde bir çok noktada kameraların görmediği noktaların olduğu, durumunu bir çok kez kurum yönetimine bildirildiği halde önlem alınmadığı ortaya çıktı. “Sorumlu biz değiliz” diyen infaz koruma memurlarının ifadeleri özetle şöyle:
'Onur Ünal'ı kör noktalar öldürdü!'
‘Defalarca bilgi verdik’ Merkez kontrol odasında görevli olan Hasan K.: “Sabah ve akşam saatlerinde firar olayları fazla olduğundan, özellikle akşam yemeğinden sonra dikkatimiz çatıları gören kameralardadır. Bu nedenle, C 10’un bahçesindeki oyun adındaki sert kapışmayı görmedim. Kameraların görmediği kör noktaları defalarca kuruma bildirdik.”
'Onur Ünal'ı kör noktalar öldürdü!'
‘Yemeğe gitmiştim’ Simit oyununun oynandığı gün C 11’de görevli olan Mehmet Ü.: “C 10 ve C 12’de arkadaşım Kasım’la benim sorumluluğumdaydı. O gün kameraya bakma imkanım hiç olmamıştır. Olayın olduğu saatte yemek ihtiyacı için ayrılmıştım. O gün Onur’dan herhangi bir şikayet almadık.”
'Onur Ünal'ı kör noktalar öldürdü!'
‘Başka kör noktalar var’ Onur’un komaya girdiği gün ana kumanda görevlisi olan Serkan A.: “Mescit dışında, üst koridorlara çıkan merdivenlerden de görüntü alamamaktayız. İdare durumu biliyor. Önceden bahçede de kamera sistemi yoktu. Bazı sıkıntılar yüzünden idare oraya iki kamera koydu.”

En Çok Okunan Haberler