Ocak ayında en az 82 işçi yaşamını yitirdi…

İş kazalarında 10 yılda 10 bini aşkın işçinin yaşamını yitirdiği ülkemizde 2014’ün Ocak ayında da en az 82 işçi yaşamını yitirdi

Yayınlanma: 03.02.2014 - 17:18
Abone Ol google-news

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin yazılı, görsel, dijital basından; emek-meslek örgütlerinin ve işçi ailelerinin bildirimleri ışığında hazırladığı rapora göre Ocak ayında en az 82 işçi yaşamını yitirdi.

Rapora göre işçi ölümleri en çok inşaat, taşımacılık, belediye-genel işler ve ağaç-kağıt sektörlerinde yaşandı.

İnşaatlarda ölümler yaz kış demeden devam ediyor. İnşaat işkolunda yarısı yüksekten düşme nedeniyle 21 işçi can verdi.

Uzun, yoğun, sağlıksız çalışma koşulları ve taşeronlaştırma-düşük maliyet hesabıyla yapılan çöken, kayan, kışın tuzlanmayan vb. kısaca gerektiği şekilde yapılmayan yollar ve bir bütün olarak yanlış ulaşım politikalarının sonucu olarak taşımacılık işkolunda 12 işçi can verdi.

30 Mart’ta yerel seçimler yapılacak. Ancak kimse belediye ve bu işkoluna giren diğer işçilerin çalışma koşullarının nasıl olacağı hakkında bir şey söylemiyor. Taşeronlaştırma sektörde başat çalışma biçimi. Düşük ücretler, sosyal hakların olmaması veya gasp edilmesi cabası. Diğer yandan da geri dönüşüm ve ev içi çalışmada sigortasız, açlık sınırında, insani olmayan her türlü yaşama koşulları mevcut. Belediye, genel işler işkolunda bu ay 10 işçi can verdi.

Ağaç, kağıt işkolunda 2013 yılında en az 19 işçinin yaşamını yitirdiğini tespit etmiştik. Ancak sektörün en büyük firmalarından tutun; sigortasız, kaçak göçmen işçi çalıştıran işyerlerine kadar yalnız Ocak ayında 10 işçi can verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler