İş ve Meslek Danışmanı oldular işsiz kaldılar

Ataması yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları, 2014 yılı içerisinde yeni sınav ilanlarının verilmesinden dolayı tepkili... Seslerini Başbakan'a duyurmaya çalışanlar için ünlüler bir video hazırladı.

Yayınlanma: 05.02.2014 - 14:56
Abone Ol google-news

2012 yılı içerisinde yapılan İş ve Meslek Danışmanlığı sınavlarını kazanan 3.895 danışmanın  tamamı İŞKUR bünyesinde istihdam edilerek göreve başlarken, 2013 yılı içerisinde yapılan sınavları kazanan yaklaşık 7 bin dolayındaki danışman ise atamaları yapılmayarak işe yerleştirilemedi.

2013 yılı içerisindeki sınavları kazanan ve atama bekleyen 7 bin dolayında İş ve Meslek Danışmanı varken, Nisan ayı içerisinde yeni yapılacak sınav ile birlikte atama bekleyen danışman sayısının 10 binli rakamları aşacağı belirtildi.

9 aydır atanma mücadelesi veren işsiz İş ve Meslek Danışmanları konuyla ilgili basını ve ilgili bütün kurumları binlerce mektup, e-mail ve faks yağmuruna tuttu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile görüştüklerini bildiren danışmanlar Başbakan'dan konuyla ilgili çözüm beklediklerini bildirdi. İşsiz danışmanlara destek için ünlüler bir video hazırladı...

İşte o video: 'İşsiz' iş ve Meslek Danışmanı olur mu?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler