Alman Usulü Patates Mücveri: İşte Kartoffelpuffer tarifi...

Almanya'da yerel pazarlarda en fazla yer alan sokak lezzetlerinden olan Kartoffelpuffer peynir, bacon gibi ürünlerle tüketiliyor. Peki bizim de kahvaltılarımıza ve çay saatlerimize çok yakışacak bu lezzet nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yayınlanma: 08.02.2024 - 17:41
Alman Usulü Patates Mücveri: İşte Kartoffelpuffer tarifi...
Abone Ol google-news

Kartoffelpuffer, Alman usulü patates mücverdir ve 'reibekuchen' adıyla da bilinir. Patates, soğan ve yumurtadan oluşan bir nevi mücver olan kartoffelpuffer, Alman mutfağının severek tükettiği bir lezzettir. Patates ve yumurtadan yapılan bu lezzet aslında mücvere benziyor.Peki bizim de kahvaltılarımıza ve çay saatlerimize çok yakışacak bu lezzet nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler:

4-5 adet patates

1 adet soğan

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Patates ve soğanı rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kaseye alın.

Yumurta, un, muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kızdırdığınız yağa 1 kaşık harçtan koyup yayıp incelterek arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun!

Yanına elma püresi çok güzel gidiyor. Tatlı ve tuzlu olmaz demeyin! Bunu Almanya'da her yerde bulabilirsiniz.

Elma püresi tarifi: 

4 elma

Biraz şeker

Çok az su.

Elmaları küçük kesip tencerede yumuşak olana kadar kaynatın blenderden geçirin. Buzdolabında soğutun ve servise hazır afiyet olsun!


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler