Anadolu'nun baharından kahvaltı sofralarına: Kaygana tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kaygana, Anadolu'nun zengin baharatları ve yöresel malzemeleriyle hazırlanan nefis bir kahvaltı lezzetidir. İşte, yapımı kolay ve lezzetli kaygana tarifi...
Yumuşak dokusu ve doyurucu içeriğiyle kaygana, kahvaltı sofralarınıza keyif ve lezzet katarken, Anadolu'nun otantik tadını da sofralarınıza taşır. İşte, yapımı kolay ve lezzetli kaygana tarifi...
KAYGANA TARİFİ
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- maydanoz
- dereotu
- yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
- tuz
Yapılış
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- Sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
- Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
- İşte Menzil'in dokunulamayan 'tatilköy'ü!
- '28 Şubat'ta tahliyeler başladı
- 'Son bir haftada bir şey oldu'
- 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a ağır ceza
- 'O bürokrat haddini aştı'
- 'Bir Kürt atasözünün de dediği gibi...'
- Katilin babası da tutuklandı!
- Dilan Polat ve Engin Polat için karar!
- 'Dini simge'yi reddetti, şikayet edildi
- Yurtdışından gelen telefonlar için yeni karar