Aynı yemeklerden sıkılanlara... İspanyol mutfağının sevilen lezzeti Pisto Manchego tarifi...
Pisto Manchego, sebzelerin muhteşem uyumu ve baharatların eşsiz dokunuşu ile sofralarınıza renk katacak. İspanya'nın geleneksel tariflerinden ilham alarak hazırlanan Pisto Manchego, pratik yapımı ile dikkat çekiyor...
Sofralarınıza yeni bir soluk getirmek isteyen ve aynı tür yemeklerden sıkılan lezzet tutkunları için harika bir önerimiz var! İspanyol mutfağının enfes bir lezzeti olan "Pisto Manchego" sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlıklı ve besleyici içeriğiyle de öne çıkıyor.
MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet büyük boy kırmızı biber
2 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş peynir (Manchego veya benzeri bir peynir çeşidi)
YAPILIŞI
Patlıcanlar ve kabaklar küp şeklinde doğranır. Kırmızı biberler ve soğan da doğranır. Sarımsaklar ezilir veya ince ince doğranır. Domatesler küçük küpler halinde doğranır.
Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış patlıcan, kabak ve kırmızı biberler eklenir. Sebzeler yumuşayana ve hafif renk alana kadar kavrulur.
Ardından doğranmış domatesler eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Sebzeler yumuşayıp suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Karışım koyulaşmalı ve sebzeler tamamen pişmeli.
Pişen Pisto Manchego servis tabağına alınır. Üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş peynir veya yumurta eklenebilir.
En Çok Okunan Haberler
- Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?
- Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki
- Erdoğan'dan 'Özgür Özel' açıklaması
- Özel tarihi görüşme sonrası ilk kez konuştu
- Boş koltuk mesaj içermiyor
- 'Tek sorumlu benmişim gibi...'
- Huzurevinde bıçaklı saldırı!
- ENAG nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı
- 'Beklenen olmadı, AK Parti geç kalıyor'
- Ayyüce Türkeş'in hedefi Atatürk dönemi!