Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Tavuklu papara tarifi
Bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir öğün için ideal olan tavuklu papara tarifini adım adım sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu yemek, sofralarınızı renklendirecek!
![Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Tavuklu papara tarifi](/Archive/2024/3/10/2184122/kapak_150458.jpg)
Evinizde bayat ekmek kaldığında israf etmek yerine bu ekmekleri alternatif yollarla kullanabilirsiniz. İşte, tavuklu papara tarifi...
TAVUKLU PAPARA TARİFİ
Malzemeler
- 5 dilim bayat ekmek (kızarmış olabilir)
- 2 adet tavuk but
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 3 dal kıyılmış maydanoz
Yapılış
- Tavukları haşlamakla işe başlayın. Tavuk butların üzerine su ekleyin ve haşlanana kadar ara ara kontrol ederek pişirin.
- Tavaya yağı ekleyin ve tiftiklediğiniz tavuk etini tavaya ekleyin. Renk alana kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
- Tavukları tavadan aldıktan sonra tereyağını tavaya alın ve soğanları ekleyin. Salçaları da ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Su fokurdayınca ocağın altını kapatın.
- Ekmekleri bir tabağa alın. Üzerine tavukları ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurdu ve salçayı da üzerine ekleyin. Tavuklu papara hazır Afiyet olsun!
![Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon](/content/images/cumhuriyet-tatil-banner-300x250.jpg)
En Çok Okunan Haberler
-
AKP'li Külünk: 'Erdoğan sosyolojisi eriyor'
-
İBB'den flaş 'SGK borcu' açıklaması
-
İktidara yakın anketçiden 'CHP' açıklaması
-
'Oflu duruşuna, ellerine sağlık…'
-
'Erdoğan'ın talimatıyla darbe girişimi var'
-
'Bu işi çözün, sorumluları hesaba çekin' talimatı
-
‘15 büyükşehirin borcu yok’
-
Özgür Özel'den savcılığın TÜİK kararına jet yanıt
-
Tuğrul Türkeş Bakan Tunç'u hedef aldı
-
Hibrit araçlarda ÖTV düzenlemesine gidildi