Sağlıklı ve ekonomik: Fırında karışık kızartma tarifi

Bu tarif, geleneksel kızartma tarifinin sağlıklı bir alternatifi olan fırında kızartma tarifini adım adım sunuyor. Hem pratik hem de düşük yağ içeriğiyle bu tarif, kızartma sevenler için mükemmel bir seçenek!

Yayınlanma: 09.03.2024 - 17:32
Sağlıklı ve ekonomik: Fırında karışık kızartma tarifi
Abone Ol google-news

Fırında kızartma, klasik kızartma tarifinin sağlıklı bir versiyonudur ve kızartma sevenler için harika bir alternatiftir. Bu tarif, yiyecekleri fırında kızartarak, daha az yağ kullanarak aynı lezzeti elde etmenizi sağlar. Patates, kabak, havuç gibi sebzelerle birlikte kullanabileceğiniz bu tarif, sevdiklerinizle sağlıklı bir atıştırmalık veya yan yemek olarak keyifle tüketilebilir. Fırında kızartma tarifi, pratik hazırlanışı ve lezzetiyle sofralarınıza sağlık ve keyif katmak için ideal bir seçenektir. İşte, fırında karışık kızartmanın adım adım tarifi ve püf noktaları...

FIRINDA KIZARTMA TARİFİ

Malzemeler

  • 3 patates
  • 4 patlıcan (alacalı soyun)
  • 5 havuç
  • 8-10 sivri biber
  • 3 iri diş sarımsak
  • 3 iri domates (kabuğunu soyun)
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılış

  1. Tüm sebzeleri jülyen veya çok ufaltmadan küpler halinde doğrayın.
  2. Havuç diğerlerine oranla daha geç piştiği için onu biraz daha ince kesin. (Salça eklemenizi tavsiye etmem, domates çok güzel kıvam veriyor, isterseniz rendeleyebilirsiniz veya domates sosu da kullanabilirsiniz. Eğer domates çok sulu değilse 1-2 su bardağı kadar su ilavesi yapın.)
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp tuz, baharat, sıvı yağ ekleyip elinizle güzelce karıştırıp yayın.
  4. 190° fırında pişirin.
  5. Ben gerek duymadım ama biberlerin yanmaması için isterseniz üzerini yağlı kağıtla kapatın, 15 dk kala açıp üzerinin kızarmasını sağlayın.
  6. Patates ve havuca çatal batırın, yumuşamışsa pişmiş demektir.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler