14 ilke esner

CHP, kırmızı çizgiler, esnetilebilir ilkeler ve koalisyon ilkeleri olmak üzerinde 3 başlık üzerinde çalışıyor

Yayınlanma: 10.07.2015 - 05:05
Abone Ol google-news

AKP’nin MHP’yle koalisyona öncelik vermesinin değerlendirildiği CHP’de, olası “AKPCHP koalisyonu” için strateji tartışılıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk turda, Davutoğlu’nun önerilerini dinleme eğilimindeki CHP yönetiminde, işin “ciddiyet” kazanması halinde “değiştirilemeyecek kırmızı çizgiler, esnetilebilir konular ve koalisyon hükümetinin ilkeleri” temel başlıkları üzerinde de çalışma yürütülüyor. CHP kulislerinde, konuşulan koalisyon hesapları şöyle:

Esnetilebilir ilkeler: CHP’nin açıkladığı 14 maddelik ilkeler, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve yurttaşların ekonomik olarak nefes almasını sağlayacak, tutarlı öneriler. Asgari ücret, emekliye iki maaş ikramiye gibi yurttaşın hemen beklediği icraatlardan kesinlikle vazgeçilemez ancak miktar ve oranlar ilkeleri net ortaya konulan koalisyon protokolü çerçevesinde konuşulabilir ve esnetilebilir.

İki istihbarattan biri mutlaka: CHP’yle koalisyon kurulma olasılığı iyice “ciddileşirse” bakanlık ve kamu kurumlarının dağılımı konusunda son derece dikkatli olunmalı.

Ekonomi Babacan’a kalabilir: Olası koalisyonda ekonomi yerine Dışişleri Bakanlığı tercih edilmeli. CHP ekonomi anlamında Maliye Bakanlığı’na talip olabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler