16 diziden kaç yıldız oyuncu çıkar?

Beş ana kanalda 16 dizi izleyici karşısında. Her akşam kıran kırana bir rekabet. Yaşları 18-19’dan başlayan genç oyuncular rüştlerini ispatlamak için yoğun bir mesaide. 16 diziden kaç yıldız oyuncu çıkar? Bu sorunun cevabını verebilmek için yaz dizilerinin öne çıkan yetenekleriyle tanışalım...

Yayınlanma: 21.07.2015 - 12:49
Abone Ol google-news

BENSU SORAL

Tatlı Küçük Yalancılar • STAR

Açık ara önde

Hiç tartışmasız, yazın en çok konuşulan oyuncusu Tatlı Küçük Yalancılar’daki Aslı rolüyle Bensu Soral (24). Pretty Little Liars’dan uyarlanan dizinin sahneleri gerilim dolu ancak Soral doğal güzelliği ve gelecek vaat eden oyunculuğuyla o sahnelerde bile ışık saçıyor. Soral’ın Tatlı Küçük Yalancılar’ın başrolündeki diğer dört genç kızı ve hatta tüm yaz dizilerindeki oyuncuları geride bırakmasındaki başarısının arkasında, kuşkusuz oyuncu ablası Hande Soral’ın katkısı da büyük: “Sürekli bana dersler aldıran, insanlarla tanıştıran, destek olan tek kişi ablam. Bugünlere gelmemin tek mimarı odur. Beni o yarattığı için üzerimdeki etkisi hiç bitmesin” diyor. 

Bursalı Soral kardeşlerin babası mobilyacı, annesi ev kadını. Bensu, Marmara Güzel Sanatlar Grafik Tasarım Bölümü’nü kazanınca ikizi Bedirhan (o da aynı üniversitenin iktisat bölümüne girmişti) ile birlikte ablasının yanına İstanbul’a geldi. Pek çok atölye ve eğitim koçundan oyunculuk dersleri aldı, modellik yaptı. Murat Dalkılıç’ın Kader şarkısının klibinde kamera karşısına geçti. Sırasıyla Yol Ayrımı, Vicdan, Boynu Bükükler dizilerinde rol aldı. 

Tatlı Küçük Yalancılar ise Bensu Soral’ın dördüncü dizisi. Soral dizideki karakterini anlatırken kendiyle ilgili de tüyolar veriyor: “Aslı mantığıyla hareket eden, idealist, romantik bir kız. Mantığını kullanamadığı tek konu aşk. Çünkü çok âşık. Bu yönü çok hoşuma gidiyor. Benim normal hayatta yapamadığımı yapan biri. Ben aşk dahil her konuda hep mantığımla hareket ederim. Çok yerde bu durum işime gelse de bir yerden sonra rahatsızlık veriyor.” Kendiyle ilgili bir detayı daha var: “Eğer bir senaryo üzerine çalışıyorsam ruj sürüp öyle okumaya başlıyorum.”

 

 

 

 

 

 

BERK ATAN

Güneşin Kızları • KANAL D

Tescilli yakışıklı

“Yakışıklığı ile göz dolduruyor” klişesinin hakkını veriyor  24 yaşındaki Berk Atan. Zaten yakışılığı tescilli¸ 2012 Best Model of Turkey birincisi. 11 yaşında futbola başlayan Atan, 17-18 yaşlarında Altay futbol takımında kalecilik yapmış. Ardından modellik yapmaya başlamış. İlk ekran deneyimi ise Herşey Yolunda Merkez dizisi.

 

 

OYA UNUSTASI

Kalbim Ege’de Kaldı • KANAL D

Hayalleri gerçek oldu

Kalbim Ege’de Kaldı’nın iki eğlenceli karakterinden biri. Bu dizide de yine bir sahte evlilik hikayesi var. Zeliş’i 1988 doğumlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Flüt Bölümü mezunu Oya Unustası canlandırıyor. Beyaz Karanfil, Sevdaluk ve İzmir Çetesi’nde karşımıza çıkan oyuncu, İzmir Bucalı. Anne tarafı Selanik, baba tarafı Filibe’den göçmen. Evli olan oyuncu “Hayatın sizin için ne sürprizler hazırladığını ve nereye götüreceğini bilemezsiniz. Ben kollarım açık, gözlerim, kulaklarım, her şeyimle şu anda bana ne verilirse onu kucaklıyor, şükrediyorum. Her an bir mucize, sevdiğimle el ele, içimde bu heyecanla kendimi hep gerçekleşmiş hayallerimin içinde buluveriyorum” diyor. 

 

 

SEREN ŞİRİNCE

İlişki Durumu: Karışık • SHOW TV

Alışılmışın dışında

Adı gibi karmaşık bir aşk öyküsünü anlatan İlişki Durumu: Karışık dizisini neredeyse tek başına götürüyor. Sempatikliği ve yeteneğiyle ön plana çıkıyor. Yüksek enerjisi ve ışığıyla herkesten takdir toplayan Şirince’nin, geleceğin iddialı oyuncularından biri olacağına garanti olarak bakılıyor. 

İzmir’de tiyatro yaparak mesleğe başlayan Şirince, 1988 doğumlu. Aşk Emek İster dizisinde kamera karşısına geçmiş ilk olarak. Talimhane Tiyatrosu’nda Göl Kıyısı oyununda yeteneğini konuşturmuş. Dizide Pamir Pekin, Berk Oktay gibi oyuncular ona biraz tepeden bakıyor! Ama cep herkülü olduğundan hepsini ezip geçiyor. Aslında boyu hiç de kısa değil (1.69 m) ama diğer başrol oyuncuları selvi boylu olunca bu durumdan kaçabilmesi mümkün olmuyor...

 

 

 

BARIŞ ARDUÇ

Kiralık Aşk • STAR

Aranan jön bulundu mu?

Dizide Ömer karakterini canlandıran yakışıklı oyuncu Barış Arduç, 27 yaşında. Yüzme, futbol ve dalgıçlık ile uğraşıyor, fotomodellik ve dublaj yapıyor. Dinle Sevgili, Küçük Hanımefendi, Pis Yedili dizilerinden sonra Bugünün Saraylısı’nda kendini göstermişti. “Kadere inanan biriyim. Kader beni bir şekilde spor akademisinden ayırınca oyunculuğa yönlendirdi” diyen Sangu’nun en büyük şansı Ayla Algan ile tanışması olmuş. Yakında “Yeni jön” diye bahsedeceğimiz Barış Arduç’un, Deliha filminde tanıştığı Gupse Özay’la sevgili olduğunu da hayranlarına hatırlatalım.

 

ELÇİN SANGU

Kiralık Aşk • STAR 

Ücretini ikiye katladı

Abisi yüzünden başı derde giren, borç batağına saplanan ve bu yüzden de zengin bir işadamını kendine âşık ettirmeyi başaran Defne’yi canlandırdığı Kiralık Aşk, cuma reytinglerinde birinciliği kimseye bırakmıyor. 27 yaşındaki oyuncu opera ve tiyatro eğitimli. İlk olarak 2010’da Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de, ardından sırasıyla Bir Aşk Hikayesi ile Kurt Seyit ve Şura’da oynadı. 

Oyunculuğunu kanıtladığı dizi ise Kadir Doğulu ile başrolünü paylaştığı Sevdam Alabora’ydı. Ücretini bu dizide neredeyse yüzde yüz artırdı; bölüm başı en az 20 bin lira telaffuz edilmeye başlandı: “Amacım yaptığım işte başarılı olmaktı. Hiçbir zaman çok ünlü olayım çok popüler olayım demedim. İnsanların benim için çok iyi oyuncudur, çok iyi insandır, demeleri benim için yeterli. Bana ‘Çok güzelsin’ deseler o kadar sevinmem ama işimle ilgili söylenenler beni motive ediyor. Biri güzel bir şey söylediğinde ne diyeceğimi bilemiyorum.”

 

 

 

 

 

 

BESTE KÖKDEMİR

Tatlı Küçük Yalancılar • STAR

Çocukluk hayaliydi

Tatlı Küçük Yalancılar’ın bir de Açelya karakteri var, yani Beste Kökdemir. Anne-babası esnaf olan 22 yaşındaki oyuncu, Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatları’nı kazanınca Sinop’tan İstanbul’a geldi. “Başlarda büyük şehir korkutucuydu” diyor. İlk kez Çıplak Gerçek dizisinde Yetkin Dikinciler ve Derya Alabora ile kamera karşısına geçen Kökdemir, ardından Not Defteri’nde rol aldı. Oyunculuğun çocukluk hayali olduğunu söyleyen Kökdemir’in sol elinde “Beni hayata döndür” yazan bir dövme var.

 

 

ALPER SALDIRAN

Kalbim Ege’de Kaldı • KANAL D

Yeteneği anaokulundan belliydi

Sahneye ilk kez 5 yaşında, anaokulunda oynadığı piyeslerle çıktı. Sonra da folklora, özellikle Kafkas danslarına yöneldi, ortaokul yıllarında elektro gitar çaldı. Lise 1’inci sınıfta otel stajını tamamlarken gelen reklam teklifiyle kamerayla tanıştı. Marmara Üniversitesi Turizm Bölümü’ndeyken meslek olarak oyunculuğu seçmeye karar verdi ve Turgut Özakman’ın Fehim Paşa Konağı oyununda Yusuf karakterini canlandırdı. Bu rolüyle üniversitelerarası tiyatro yarışmasında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. 

İlk dizi işi Bir Dilim Aşk. Sempatik oyuncu 2005 yılında, 21 yaşındayken “hayatımın en doğru kararı” dediği adımı attı ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne burslu başladı. Öğrenciyken Avrupa ile Akdeniz ülkelerini kapsayan Mısır Tiyatro Festivali’ne katıldı. Kara İnci, Derman, Melekler Korusun oynadığı diğer diziler. 2013 yılında oyuncu Pınar Tuncegil ile evlendi. Rol arkadaşı Oya Unustası, Alper Saldıran’ı şöyle anlatıyor: “Her şeyden önce sürekli daha iyisini arayan, anın içerisinde kalmayı başarabilen ve kolaylıkla esneyebilen çok iyi bir oyuncu. Doğal ve gerçek.” 

 

 

 

 

HANDE ERÇEL

Güneşin Kızları • KANAL D

Dünya Medeniyetler Kraliçesi

Güneşin Kızları’nın öne çıkan kadın oyuncusu ise Selin rolündeki Hande Erçel. 1993 Bandırma doğumlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde okuyor. Çılgın Dershane Üniversitede dizisinde oyunculuğa başladı. Hayat Ağacı’nda İdil Fırat, Fikret Kuşkan ve Onur Saylak’la aynı seti paylaştı. 2015 yılında Miss Civilization of the World (Dünya Medeniyetler Kraliçesi) güzellik yarışmasında ikinci oldu. Yani o da güzelliği tescilli oyunculardan. 

 

 

ECE ÇEŞMİOĞLU

Yaz’ın Öyküsü • KANAL D

İşin şöhret kısmına ilgisiz 

Yaz’ın Öyküsü’nün başrol oyuncusu Ece Çeşmioğlu’nu gözünüz bir yerlerden ısırıyor olabilir mi? İki Aile, Çocuklar Duymasın desek! 12 yaşında yolu setlere düşen oyuncu, şimdi 25 yaşında. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden bu sene mezun olan genç oyuncu, kendini şöyle anlatıyor: “Çocukluk, ergenlik, geçiş dönemleri... Ben işin şöhret kısmıyla hiç ilgili olmadım. Bunun yetiştiğim ortamla da ilintili olduğunu düşünüyorum. Ve tabii işim konusundaki mükemmeliyetçiliğimle...”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler