2 çocuk gaz kapsülüyle vuruldu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde geçen cumartesi günü çıkan olaylarda 17 yaşındaki Rojhat Özdel’in vurularak öldürülmesinin ardından dün Hakkâri’de HDP ve DBP tarafından yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

Yayınlanma: 09.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Abalı jandarma karakolu yakınlarında ise 28 yaşındaki Reşit Kırt, karakola girmeye çalıştığı gerekçesiyle nöbetçi asker tarafından vurularak ağır yaralandı. Kırt, Diyarbakır Gazi Yaşargil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada Kırt’ın karakola girmeye çalıştığı belirtilerek “Şahıs mevzide bulunan silahı gasp etme ve karakolu hedef alarak ateş etme gayreti içerisinde olmuştur” denildi. Kırt’ın Abalı köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Lice Belediye Başkanı Harun Erkuş, “Lice’de son zamanlarda yaşanan olaylar sonrasında bu yaralanma vakası ilçede tedirginlik yaratsa da şu anda herhangi bir gerilim sırasında çıkan olaylarda Hüda-Par üyesi 16 yaşındaki Yasin Börü ve 3 kişinin sığındıkları binanın 3. katından aşağı atılarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 17 kişiden 10’u adliyeye sevk edildi.

Dün Hakkari HDP ve DBP İl Örgütleri tarafından basın açıklaması düzenlendi. HDP Hakkâri il eşbaşkanı Rahmi Temel, “Kaygılıyız. Kalıcı bir çözüm için herkesi sürece destek vermeye ve sürecin gerekliliklerini yerine getirmeye davet ediyoruz” yüzleri kapalı bir grup polise taş atınca polis de göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda başına taş isabet eden DHA muhabiri Behçet Dalmaz yaralandı, Dalmaz hastaneye kaldırılırken, DİHA muhabiri Beritan Yılmaz ise gözaltına alındı. Yüksekova’da yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 13 kişiden Jehat Keskin tutuklanırken, 4 kişi serbest bırakıldı. 8 kişinin ise sorgusunun sürdüğü bildirildi. Önceki gece düzenlenen gösterilerde polis araçlarına taş attığı tespit edilen S.A’nın da gözaltına alındığını belirtti.

Önceki gece Cizre’de Yurtsever Devrimci Kadın Hareketi tarafından düzenlenen yürüyüşe polisin müdahale etmesinin ardından olaylar çıktı. 9 yaşındaki A.E ve 11 saşındaki S.U. polis tarafından atılan gaz bombası kapsülüyle başlarından yaralandı. S.U. taburcu edilirken, A.E’nin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. KCK’den dün yapılan açıklamada ise bölge genelinde 32 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek “Her gözaltı ve tutuklama kesinlikle yeni bir serhildan ve direnişle karşılanmalıdır” denildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler