‘2007-2012 arası Gülen’le tam ittifak’

Darbe Komisyonu’na bilgi veren Başbuğ, uyarıları karşısında ‘Çok büyütüyorsunuz’ dendiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.11.2016 - 23:03
Abone Ol google-news

2010 döneminde YAŞ, MGK ve ikili toplantılarda TSK’ye karşı yürütülen komploların arkasında FETÖ’nün olduğu bilgisinin siyasi iktidara sürekli iletildiğini belirterek, 2007-2012 yıllarının FETÖ ile siyasi iktidarın tam ittifak dönemi olduğunu ifade etti. TBMM Darbe Komisyonu’nun dünkü toplantısında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yaklaşık 5 saat süren çok kapsamlı bir sunum yaptı. Başbuğ’un açıklamaları özetle şöyle:

Felaketten dönüldü: Türkiye 15 Temmuz gecesi felaketten dönmüştür. Allah korusun başarılı olsalardı bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasada yer alan temel dinamiklerinden ne demokrasi, ne hukuk devleti, ne laik devletin zerresi kalmazdı.

Laikliğe karşı bir darbedir: Bu olay ciddidir; vahimdir, kapsamlıdır. Bu yaşananların bir oyun veya diğer terimlerle değerlendirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu bir askeri darbe değil, Gülen cuntasının silahlı darbesidir. İsim koymak istiyorsanız laikliğe karşı yapılan bir darbedir.

MİT tek bir rapor göndermedi: 2002- 2010 dönemiyle ilgili şunu açıkça söylüyorum: Bu dönemde MİT’ten bize tek bir rapor gelmedi. TSK içine sızma faaliyetini biliyoruz. Bir işlem yapabilmek için somut bilgi, istihbarat raporu gelmesi lazım. Yok gelmedi. Ama ciddi bir tehlike var. Genelkurmay Başkanı’yken dönemin MİT müsteşarına bir gün şu görevi verdim: ‘Ben Gülen cemaatıyla ilgili rapor istiyorum. Bizdeki durumu nedir öğrenmek istiyorum.’ Bir süre geçti, bana bir rapor getirdi. Raporda Gülen cemaatiyle ilgili medyada internetteki genel bilgiler vardı. Silahlı kuvvetlere nasıl sızıyor, bu adamlar kim; bu bilgiler yoktu. Polislerle ilgili isimler vardı. 8-9 polisin Gülen mensubu olduğu o raporda yazılıydı.

Başbakan ‘büyütüyorsunuz’ dedi: 2008-2010 döneminde YAŞ, MGK ve ikili toplantılarda TSK’ye karşı yürütülen komplolarda siyasi iktidara bilgi verdik. Bu komploların ardında cemaat olduğunu söyledik.Komutanım siz bunları çok büyütüyorsunuz” dedi.

Kozmik odadan belge çıkmasına izin vermedim: Kozmik odayı arayan Kadir Kayan şu an kaçak. Bu kişi Gülen’in beraatine karar veren mahkemenin üyesidir. O arama orada yapıldı. Bu arada oradan bir belge çıkarılmasına izin vermedim. Arama yapılan dökümanları aldık bir kasaya koyup mühürledik. Bu dökümanlar 16 Mart 2013’te Genelkurmay’dan çıkmıştır.

İktidar ve Gülen 2007’den sonra tam ittifak kurdu: 2007’den sonra siyasi iktidarın Gülen cemaatiyle tam ittifak haline girdiği ve TSK’ye karşı yürütülen komplolara destek verdiği bir dönem olarak görüyorum. Benim sürecim iktidarla FETÖ’nün tam ittifak döneminidir. Bence siyasi sorumluluğu olmalı. Kırılma noktası 2011’dir. 2011 genel seçimlerde iktidar partisinden vekil adaylığı istediği yazıldı. Kırılma burada başlamıştır. 2012’de benim alınmam testtir. Toplum ne diyecek, siyasi iktidar ne diyecek. Bir denemedir. Çıtayı biraz daha yükseltelim. MİT Müsteşarı’na geldi. MİT Müsteşarı’na izin verseydi; üçüncü hedef Başbakan’ın kendisiydi. 2012’den sonra savaş başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler